Fra fredag 15. januar kl. 12 blir det gratis for bilistene å kjøre over Tresfjordbrua.
Fra fredag 15. januar kl. 12 blir det gratis for bilistene å kjøre over Tresfjordbrua. (Foto: Adobe Stock/A. Aleksandravicius.)

Nå er Tresfjordbrua nedbetalt - fikk 400 millioner i årets statsbudsjett

I statsbudsjettet for 2021 ble det gitt 400 millioner i tilskudd til bompengeprosjektet Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen på E136 i Møre og Romsdal.

Prosjektet er dermed ferdig finansiert og bompengeinnkrevingen avsluttes fredag 15. januar klokka 12.

– Dette er gode nyheter for bilistene. Med bompengeinntektene og dette tilskuddet er prosjektet ferdig nedbetalt. Regionen har fått en flott og trygg veistrekning som knytter folk sammen, sier Marius Maske, administrerende direktør i Vegamot.

Marius Maske er administrerende direktør i Vegamot AS Foto: Kim L'Orange Sørenssen/NTNU

Veiprosjektet på strekningen E136 mellom Tresfjord i Vestnes kommune og Åndalsnes i Rauma kommune har resultert i en rassikker vei som har bedret framkommelighet, miljøforhold og trafikksikkerhet, i tillegg til raskere transport mellom Østlandet og Sunnmøre og deler av Romsdal.

Den 1290 meter lange Tresfjordbrua går over Tresfjorden mellom Remmem og Vikebukt i Vestnes kommune. Brua ble åpnet 24. oktober 2015 av statsminister Erna Solberg.

Vågstrandstunnelen er 3665 meter lang og inngår i Europavei 136 mellom Åndalsnes og Tresfjorden. Tunnelen ble åpnet i desember 2014.

Les også

Forsiden akkurat nå