Multiconsult styrker seg i Sverige

Multiconsult har kjøpt opp svenske Iterio AB, som en langsiktige satsning inn i det svenske markedet

Joachim Sävenlid, Pernilla Troberg, Roger Wennberg, Jonas Jonsson (VD i Iterio), Øyvind Holtedahl (konserndirektør i Multiconsult), Johan Wagenius & Gunilla Brogren.
Joachim Sävenlid, Pernilla Troberg, Roger Wennberg, Jonas Jonsson (VD i Iterio), Øyvind Holtedahl (konserndirektør i Multiconsult), Johan Wagenius & Gunilla Brogren. Bilde: Multiconsult as
8. mars 2017 - 09:10

Iterio AB er konsulenter innen samfunnsplanlegging og -bygging, med blant annet Trafikverket og noen av Sveriges største kommuner som kunder. Selskapet ble grunnlagt i 2011 og har i dag over 75 ansatte med kontorer i Stockholm, Gøteborg og Malmø.

- Vi er overbevist om at Multiconsult blir en trygg og god industriell eier. De er et av de sterkeste selskapene i sin bransje, med en lang og robust historie i Norge. Vi gleder oss nå til en felles fremtid inn mot det svenske markedet, der vi sammen skal videreutvikle Multiconsults skandinaviske satsning. Oppkjøpet gir Iterio økt finansiell styrke og langsiktig stabilitet. Samtidig får vi muligheten til å tilby et bredere tjenestetilbud ut mot våre kunder, sier Jonas Jonsson, administrerende direktør i Iterio AB.

Satsing mot skandinaivisk konsern

Fra før har Multiconsult-gruppen tilstedeværelse i Sverige gjennom LINK Arkitektur. Multiconsult er dermed på god veg i satsningen om å bli et skandinavisk konsern med et internasjonalt nedslagsfelt.

 - Vi er stolte av å kunne ønske Iterio AB velkommen inn i Multiconsult-gruppen. Med sammenfallende verdisyn og bedriftskultur blir de en naturlig utvidelse av vår skandinaviske satsning. De har tung og verdifull kompetanse innenfor geoteknikk, miljø og trafikk og har opparbeidet seg en solid markedsposisjon som vi ser frem til å bygge videre, sier Øyvind Holtedahl, Konserndirektør for Marked, Strategi og Innovasjon i Multiconsult.


Multiconsult startet i 1908

Multiconsult er opprinnelig et norsk rådgivende ingeniørselskap. Med røtter
tilbake til 1908 har selskapet hatt en sterk innvirkning på Norges utvikling og økonomiske vekst. Gjennom historien har Multiconsult vokst til å bli et konsern som tilbyr multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur,

I dag har Multiconsult 2200 ansatte, som også imfatter datterselskapene Multiconsult Polska, Multiconsult UK LTd., Multiconsult Asia, LINK arktitektur og Analyse & Strategi AS. I tillegg til de nevnte selskapene har Multiconsult også eierinteresser i Newplan Ltd. (Uganda), Norplan Tanzania Ltd.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.