Motdemonstrasjon mot bompengeaksjonistene i Bergen

Besteforeldrenes klimaaksjon arrangerer sin egen demonstrasjon for å markere støtte til bomringen i Bergen.

Yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen. Her fra bompengestasjonen i Sandviken med morgenrush-takster.
Yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen. Her fra bompengestasjonen i Sandviken med morgenrush-takster. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix
NTB
25. sep. 2018 - 12:06

I lys av at protestgruppen mot bompenger Nok er nok har varslet en større trafikkaksjon mot bompenger onsdag, arrangerer Besteforeldrenes klimaaksjon samme ettermiddag sin egen demonstrasjon for å markere støtte til de kommende bomstasjonene i Bergen, skriver Bergensavisen.

Redde miljø og klima

Besteforeldrenes klimaaksjon består av besteforeldre som har som mål å redde miljø og klima for sine barnebarn.

– Organisasjonen takker politikerne i Bergen for at de får lov å betale bompenger, nettopp fordi undersøkelser viser at det reduserer trafikken og køene betydelig, sier Per Hjalmar Svare som er en av initiativtakerne bak demonstrasjonen.

– Vi synes det er fryktelig trist at det er så mange mennesker som er mer opptatt av sin egen lommebok enn å ta vare på kloden, sier han til Bergensavisen.

Usosialt

Bakgrunnen for Nok er noks aksjon er de 13 nye bomstasjonene som kommer i Bergens-området og etter planen settes i drift fra 1. januar 2019. I tillegg kommer det to nye bomstasjoner i sentrum.

Nok er nok sier at de ikke kommer til å gi seg før bompengene forsvinner fra byen. De mener bompengene vil være en usosial avgift som rammer de svakeste først.

– Vi kommer ikke til å gi oss. Det som skjer i Bergen, er svært alvorlig. Du risikerer at unger som skal på fotballtrening eller på øving med skolemusikken, blir fanget i sine egne hjem økonomisk, sier leder i aksjonskomiteen, Willy Padøy til ABC nyheter.

LES OGSÅ: Sola kommune sa ja til bomringene – vil gi bomrabatt til foreldre

LES OGSÅ: Bompengepakka på Nord-Jæren kan stanse i retten

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.