Sundklakkstraumen bru på E10 i Lofoten er en av de 17 bruene med elektrisk anlegg som skal vedlikeholdes av den som får kontrakten for området Midtre Hålogaland vest. (Foto: Google)
Sundklakkstraumen bru på E10 i Lofoten er en av de 17 bruene med elektrisk anlegg som skal vedlikeholdes av den som får kontrakten for området Midtre Hålogaland vest. (Foto: Google)

Mot hjemmeseier i Midtre Hålogaland

Et anbud på 39,6 millioner kroner gir El-Team fra Sortland gode sjanser til å få en jobb for Vegvesenet i nærområdet. Anbudet gjelder drift og vedlikehold av elektriske anlegg i Midtre Hålogaland vest de neste fem årene.

Ramberg Elektro fra Flakstad i Lofoten ligger på andreplass med 42,2 mill. Tredje og siste anbyder er Relacom, som har drifts- og vedlikeholdsansvaret i dette området i inneværende periode. Anbudet for neste periode er på 43,6 mill.

Relacoms kontrakt omfatter hele Midtre Hålogaland. I neste kontraktsperiode blir dette området delt i to mindre områder, et vestlig og et østlig. Det vestlige området omfatter kommunene Andøy, Bø, Flakstad, Hadsel, Moskenes, Sortland, Vestvågøy, Vågan og Øksnes og deler av Kvæfjord og Lødingen. Den som får kontrakten, skal ha ansvar for drift og vedlikehold av elektriske anlegg på og langs riks- og fylkesveger i dette området.

Kontrakten gjelder fra 1. september i år til 31. august 2019 med med opsjon for Vegvesenet på et års forlengelse.

I det aktuelle området er det blant annet 24 tunneler, 17 bruer og 7 rasteplasser med elektriske anlegg. Dessuten er det 11 fergekaier, 7 værstasjoner og ca. 1 650 belysningspunkter utenfor tunnelene.

Hvis kontrakten går til El-Team, blir det en stor jobb for firmaet, som hadde en omsetning på 32 millioner kroner i fjor.

- Jeg håper veldig på at vi får denne kontrakten. Det er bra for oss å ha en jobb i bunnen som kan generere arbeid over tid. Hvis vi det går som jeg håper, blir dette vår første direkte kontrakt med Vegvesenet. Hittil har vi bare vært underentreprenør for andre som har jobbet for Vegvesenet, sier daglig leder i El-Team, Mads Røkenes.

Forsiden akkurat nå