Nordre portal viser tydelig at Undalstunnelen har et ukurant profil. Mye tyder på at Birkeland Entreprenørforretning skal rette på det. (Foto: Google)
Nordre portal viser tydelig at Undalstunnelen har et ukurant profil. Mye tyder på at Birkeland Entreprenørforretning skal rette på det. (Foto: Google)

Mot hjemmeseier i Gulen

Birkeland Entreprenørforretning fra Gulen i Sogn har store muligheter til å sikre seg en hjemmeseier. Et anbud på 20,099 millioner kroner gir sogningene en ledelse på over 15 prosent i kampen om en tunnelkontrakt i hjemkommunen.

Veidekke ligger på andreplass med 23,917 mill., mens Hans Johnny Høgås fra Mo i Rana er nr. tre med 34,034 mill.

Byggeleder er Sveinung Hovland fra Statens vegvesen er fornøyd med resultatet. - De laveste anbudene ligger i nærheten av byggherrekalkylen, sier han.

Oppdraget gjelder utvidelse av den 590 meter lange Undalstunnelen, som inngår i fylkesveg 57. Den er bare 5,5 meter bred, men med en ÅDT på ca. 400 er det tilstrekkelig. Det er høyden som ikke holder mål.

I dag er tunnelen stengt for kjøretøyer høyere enn 3,9 meter. Ny høyde blir 4,6 meter. Sprengingen skal uføres i hengen, ikke i sålen. Den som får kontrakten skal også montere kabelstige og grave grøft for trekkerør.

Omkjøringsmulighetene er dårlige, så Vegvesenet vil ha tunnelen åpen lengst mulig. Arbeidet skal utføres mellom kl. 16 og kl. 02. I denne perioden kan tunnelen være stengt i inntil to timer, men rutebusser og utrykningskjøretøyer skal slippes gjennom.

Fristen for ferdigstillelse er 12. desember.

Forsiden akkurat nå