Morgedal Entreprenør sikret seg tredje kontrakt på E134

For tredje gang i år skriver Statens vegvesen kontrakt med len okal entreprenør for å utbedre E134.

Statens vegvesen har denne uken skrevet kontrakt med Morgedal Entreprenør AS for tredje gang i år for arbeid på E134. Daglig leder Rune Landsverk og prosjektleder Helene Byre signerte kontrakten.
Statens vegvesen har denne uken skrevet kontrakt med Morgedal Entreprenør AS for tredje gang i år for arbeid på E134. Daglig leder Rune Landsverk og prosjektleder Helene Byre signerte kontrakten. Foto: Statens vegvesen
Redaksjonen Våre Veger
21. des. 2017 - 15:29

Denne uken skrev daglig leder Rune Landsverk i Morgedal entreprenør AS under kontrakten om å bygge den nær fire kilometer lange E 134-strekningen fra Mostøyl til Høydalsmo i Tokke kommune. Fra før har den samme entreprenøren i 2017 inngått avtaler to andre kontrakter på E134.


Oppstart i vinter

- Arbeidet begynner i løpet av vinteren, forteller byggeleder Dag Rune Kvålen i Statens vegvesen. Kvålen leder også arbeidet med byggingen av strekningen Morgedal-Mostøyl som startet på ettervinteren i år. Både denne kontrakten og kontrakten om å bygge om krysset ved bensinstasjonen på Høydalsmo er det den samme entreprenøren som har.

Kontrakten omfatter bygging for nesten 80 millioner kroner med merverdiavgift. Ved Mostøyl begynner arbeidet langs Dalanåi hvor vegen vil bli bygd litt ut mot elva. For å unngå selve elva her vil det bli bygd opp en mur. Videre skal det bygges en ny Rui bru, her vil også svingen rettes ut. Den virkelige store endringen på denne strekningen blir når Ruibakken blir hevet i bunnen og senket på toppen. Terrenget her er bratt, men etter ombyggingen vil det bli lettere for tunge biler å ha med seg farten opp hele bakken. Den nye bakken vil få en stigning på seks prosent.
Åpner høsten 2019

Delvis følger den nye vegen den gamle traseen mot Høydalskirke, men svinger vil bli rettet ut og skape mindre vansker for førerne av vogntog gjennom Telemark.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.