Nedgang innen asfalt, men Veidekke leverer bedre kvartalstall enn i 2019 - tross korona.
Nedgang innen asfalt, men Veidekke leverer bedre kvartalstall enn i 2019 - tross korona. (Foto: Bjørn Olav Amundsen)

Mindre asfaltlegging i år ga nedgang på 22 prosent for Veidekke

Mindre reasfaltering av det offentlige veinettet i Norge, ga Veidekkes industrivirksomhet en nedgang på 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det viser Veidekkes økonomirapport for andre kvartal i år.

Konsernets samlede omsetning var på NOK 10,2 milliarder i andre kvartal, som er på nivå med samme periode i fjor. 

Mens entreprenørvirksomheten og eiendomsvirksomheten økte omsetningen, falt omsetningen i industrivirksomheten med 22 prosent.

Omsetningsfallet i Industri skyldes hovedsakelig at det er betydelig mindre reasfaltering av det offentlige veinettet i Norge.

Konsernets resultat før skatt i andre kvartal var NOK 501 millioner, mot NOK 451 millioner i fjor. I entreprenørvirksomheten var resultatet NOK 297 millioner, mot NOK 251 millioner i andre kvartal i fjor, og alle entreprenørvirksomhetene økte resultatet.

Entreprenørvirksomheten fikk nye ordre til en verdi av NOK 9,9 milliarder. Ordrereserven på NOK 35,9 milliarder er på samme nivå som i fjor. To tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Les også

– Tilnærmet normalt tross korona

– Veidekke legger bak seg et begivenhetsrikt kvartal. Produksjonen er opprettholdt på tilnærmet normalt nivå på tross av restriksjonene for å hindre koronasmitte, vi har omsatt for mer og levert bedre resultater enn i fjor, og vi har vunnet nye oppdrag som vi gleder oss til å ta fatt på i månedene fremover. Jeg retter en stor takk til medarbeiderne våre, som har møtt utfordringer med profesjonalitet, fleksibilitet, kreativitet – og hjerte for faget og for Veidekke, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson. 

– I første halvår gjorde vi noen viktige valg om hvem Veidekke skal være, og hvordan vi best ruster oss for fremtiden. Vi besluttet å samle de norske anleggs- og industrivirksomhetene i ett virksomhetsområde, Veidekke Infrastruktur. Med hele bredden av anleggsfaglige kompetanser i samme struktur, kan vi nå møte store anleggskunder på en bedre koordinert og mer effektiv måte, sier Bengtsson.

Les også

Best vekst i Sverige

Omsetningen i første halvår 2020 utgjorde NOK 19,2 milliarder, mot 18,6 milliarder i første halvår 2019. Veksten kom i den svenske anleggsvirksomheten og byggvirksomhetene i Göteborg og Skåne.

Resultatet for første halvår var NOK 484 millioner, mot NOK 431 millioner i fjor. Forbedringen på 12 prosent kan i hovedsak tilskrives anleggsvirksomhetene.

Les også

Forsiden akkurat nå