Millioner til Vestfold etter bru-kollapsen ved Skjeggestad

Re og Holmestrand i Vestfold får 65 millioner kroner til utbedring av fylkesvegnettet, som følge av slitasje etter at Skjeggestadbrua kollapset for to år siden.

Holmestrand måtte ta mye av trafikken da Skjeggestad bru kollapset for to år siden.
Holmestrand måtte ta mye av trafikken da Skjeggestad bru kollapset for to år siden. Bilde: åkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NTB
14. feb. 2017 - 09:40

Det opplyser samferdselsdepartementet i en pressemelding. Pengene er satt av til fire ulike tiltak.

20 millioner kroner er satt av til å etablere sykkelveg på fylkesveg 35 sør for Svinevoll til Skinnevegen, og 10 millioner kroner til å bygge buss- og forbikjøringslommer på begge sider av vegen på fylkesveg 35 mellom Svinevoll og Kronlia.

De resterende pengene skal fordeles på trafikksikkerhets- og vegtiltak i Holmestrand kommune (om lag 25 millioner kroner) og asfaltering på fylkesveg 35 Bispevegen (omtrent 10 millioner kroner).

Alle fire felt på Nye Skjeggestad bru ble åpnet den 4. juli 2016, etter at den gamle brua kollapset 2. februar året før. I mellomtiden var det omkjøring for de rundt 10.000 bilene som brukte brua daglig, blant annet gjennom Holmestrand sentrum.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.