Tirsdag er det kolonner på E6, E136 og riksvei 3, men også langs bygatene i Oslo har militært utstyr blitt flyttet i forkant av Trident Juncture.
Tirsdag er det kolonner på E6, E136 og riksvei 3, men også langs bygatene i Oslo har militært utstyr blitt flyttet i forkant av Trident Juncture. (Foto: Lise Åserud/NTB scanpix)

Militærkolonner kan påvirke tirsdagstrafikken

I forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture skal det kjøres flere kolonner tirsdag, noe som kan påvirke trafikken.

Vegtrafikksentralen for Østlandet melder på Twitter at det kjøres militærkolonne på E6 fra Lillehammer til Rygge mellom klokken 5 og klokken 7.30. Litt senere – fra klokken 9 til klokken 18.30 – kjører militærkjøretøy i kolonne i begge retninger på E6 mellom Rygge og Kolomoen og på riksvei 3 mellom Kolomoen og Rena.

I Midt-Norge blir det kolonne mellom Åndalsnes og Dombås. Den vil pågå mellom klokken 11 og klokken 16.50, opplyser veitrafikksentralen for Midt-Norge på Twitter.

Vegvesenet opplyser at trafikken tidvis kan gå saktere og minner samtidig om at det er forbudt å bryte inn i kolonnen.

Presseoffiser Fredrik Tandberg i Forsvaret gikk nylig ut i NRK og ba folk være tålmodige og respektere kolonnene. Selv om de fleste som så langt har støtt på kolonnen fra den store NATO-øvelsen, har vært tålmodige, er det noen unntak, forteller Tandberg.

– Det hender at bilister blir utålmodige og bryter inn i kolonnene. Det kan være ganske farlig å bryte seg inn i slike kolonner, for som regel er det opp til 10–12 store kjøretøy som ligger på rekke, sier presseoffiseren og legger til at det neppe er mye tid å spare på å ta slike sjanser.

LES OGSÅ: Fra og med mandag ruller NATO-utstyret inn i Trøndelag - disse veiene blir berørt

LES OGSÅ: Nå er Nordbytunnelen rett sør for Oslo stengt i et løp - Vegvesenet ber folk vise hensyn og ta det med ro

Forsiden akkurat nå