Mesta slår ut Veidekke i Sør-Varanger?

Ved anbudsåpning av en ny periode for driftskontraken i Sør-Varanger, er det Mesta som ligger lavest. Dermed kan Veidekke miste oppdraget de har i dag.

Mesta-hovel
Mesta-hovel
13. des. 2016 - 14:15

Sjeldent mange anbydere har lyst til å drifte riks- og fylkesvegene i landets østligste kontraktsområde. For da Statens vegvesen åpnet anbudene som var kommet inn, var det hele seks entreprenørselskaper som ønsker seg oppdraget som ikke tar til før 1.september til neste år.

 

Veidekke nummer to

Lavest anbud er gitt av Mesta, med en sum på 127 millioner kroner. Veidekke, som i dag har kontrakten, har gitt en pris på 146 millioner kroner, mens tilbudet fra NCC Industri ligger på 147 millioner kroner.

Den lokale entreprenøren O. Sundquist har lagt inn et tilbud på 149 millioner kroner, mens Peab Anleggs tilbud er på 168 millioner kroner.

Høyest tilbud kommer fra Presis Veidrift, pålydende 184 millioner kroner.

 

Også kommunerveger er med

Oppdraget omfatter drift og vedlikehold av riksveger, fylkesveger med tilhørende gang – og sykkelveger  i Sør-Varanger og deler av Nesseby kommuner. Totalt dreier det seg om 424 km, 147,151  km riksveger, 190 km fylkeveger og 80 km kommunale veger.

Da Veidekke inngikk kontrakt på dette driftsområdet i 2012 fikk de oppdraget for 129 millioner kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.