Rune Kilstad, EVRY og Runar Nilssen i Mesta.
Rune Kilstad, EVRY og Runar Nilssen i Mesta. (Pressefoto)

Mesta skal opp i skyen

Har inngått avtale om oppgradering av  IT-systemer. 

Entreprenørselskapet Mesta har inngått en avtale med EVRY om etablering av en nye IT-plattform. 

I første omgang vil Mestas driftsmiljø legges til EVRYs toppmoderne datasenter på Fet. Dette vil tilrettelegge for økt bruk av skytjenester, og gi Mesta mulighet til å velge løsninger fra de store globale tjenesteleverandørene, opplyses det i en pressemelding. 

Skytjenester

– Med EVRY får vi en fremtidsrettet samarbeidspartner på IT-infrastruktur, som både kan modernisere oss og levere løsninger som understøtter vår forretningsstrategi. EVRY gir oss flere muligheter, slik at vi kan velge den optimale løsningen for oss, enten fra EVRYs eget driftsmiljø, eller fra globale tjenesteleverandører som Microsoft, Google, Amazon eller IBM. Mye av utviklingen fremover vil skje i skyen, samtidig som skytjenester gir kostnadsbesparelser. EVRY er en god rådgiver på dette området, og en allsidig samarbeidspartner som gir oss den tilgjengeligheten og robustheten vi trenger, sier Runar Nilssen, IT-sjef i Mesta i en pressemelding. 

Økt effektivitet

En viktig effekt av avtalen med EVRY er at Mesta får en ny plattform som sikrer bedre digital samhandling mellom de som jobber ute med mobile løsninger og de kontoransatte. Dette vil gi positive forretningsmessige effekter gjennom økt effektivitet og ved å samle selskapet og bygge én kultur.

– Mesta har behov for en stabil og sikker driftstjeneste og en IT-infrastruktur som gjør at de kan øke innovasjonstakten og utviklingen av nye digitale tjenester. Avtalen med EVRY gir Mesta en samarbeidspartner med et svært bredt tjenestespekter, høy kunnskap på IT-drift og skyløsninger, samt stor kapasitet og gjennomføringskraft.Vi skal sørge for en IT-plattform som tilrettelegger for at Mestas digitaliseringsambisjoner kan innfris, og ser fem til å bidra i deres transformasjonsreise, sier Rune Kilstad, direktør for industrisegmentet i EVRY Norge.

Forsiden akkurat nå