Mestas distriktssjef Tim Mørck og avdelingsdirektør Ing-Cristine Ericson i Statens vegvesen.
Mestas distriktssjef Tim Mørck og avdelingsdirektør Ing-Cristine Ericson i Statens vegvesen. (Foto: Mesta)

Mesta skal drifte og vedlikeholde elektriske veganlegg i Oslo, Asker og Bærum

Med en kontraktssum på 79,9 millioner kroner, sikret Mesta Elektro seg kontrakten med Statens vegvesen på oppdraget i Oslo, Asker og Bærum.

– Dette er en veldig viktig og spennende kontrakt for oss. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven og ser frem til et godt samarbeid med Statens vegvesen, sier distriktssjef Tim Mørck.

Avansert kontrakt

Kontrakten er en av de største elektrokontraktene i regionen, og kanskje den mest komplekse, ifølge Statens vegvesen. Til tross for det var det bare to firmer som konkurrete om oppdraget.

– Det er en avansert kontrakt, med mye automasjon og et avansert toppsystem. Den store trafikkmengden gjør at det blir mye nattarbeid, og feil får fort store konsekvenser. Det blir viktig å planlegge godt, slår Mørck fast.

 Oppstarten er 1. september

Mesta Elektro er allerede godt i gang med forberedelsene til oppstarten som er 1. september.

– Vi har startet rekrutteringsarbeidet og det blir en del nyansettelser før oppstart. I tillegg må det investeres i nødvendig utstyr, forklarer Mørck. En kontrakt i bynære strøk betyr at man kan også kan tenke nytt.

– En spennende mulighet vi nå kartlegger er å bruke elbiler. Vi har allerede hatt en type til test, og kommer til å teste flere. Det er positivt både med tanke på økonomien og miljøet hvis vi ser at det er praktisk gjennomførbart.

Avdelingsdirektør Ing-Cristine Ericson i Statens vegvesen signerte kontrakten sammen med Mørck. Hun var også fornøyd med at avtalen nå er signert.

Forsiden akkurat nå