Mesta har en knapp ledelse på Arvid Gjerde i kampen om rekkverkskontrakten for områdene Voss og Hardanger. (Foto: Vik Ørsta)
Mesta har en knapp ledelse på Arvid Gjerde i kampen om rekkverkskontrakten for områdene Voss og Hardanger. (Foto: Vik Ørsta) (Foto: Vik Ørsta)

Mesta og Arvid Gjerde lavest

 Mesta og Arvid Gjerde leder hver sin konkurranse om rekkverksarbeid på Vestlandet. Den største jobben gjelder riks- og fylkesveger i områdene Voss og Hardanger. 

Mesta vil ha 10,182 millioner kroner for den største jobben. Det holder til en knapp ledelse over Arvid Gjerde, som vil ha 10,347 mill.

Øvrige anbydere er Akkar fra Stavanger (15,503 mill.) og Autovernmontasje fra Lyngdal (17,869 mill.).

Oppdraget omfatter riving av 7,5 km rekkverk og montasje/reparasjon av 30 km rekkverk, hvorav 21 km har stålstolper og 9 km har trestolper.

Området er Voss omfatter kommunene Granvin, Kvam, Modalen, Ulvik, Vaksdal og Voss. Hardanger omfatter Eidfjord, Jondal, Kvinnherad, Odda og Ullensvang.

Det minste oppdraget gjelder reparasjon og montasje av nytt rekkverk på spesielt utsatte strekninger i Nord-Rogaland. Disse har en samlet lengde på 4,6 km. Det skal også monteres 62 støtputer.

Det meste av arbeidet skal utføres i Vindafjord kommune. Det blir også litt arbeid i Haugesund, Karmøy og Tysvær.

Anbyderne på denne jobben er de samme som på jobben i Hordaland. Arvid Gjerde ligger lavest med et anbud på 2,892 mill., fulgt av  Mesta (3,722 mill.),

Autovernmontasje (3,875 mill.) og Akkar (4,213 mill.).

Forsiden akkurat nå