Mesta klart lavest på E 134

Mesta ligger godt an til å sikre seg en ny kontrakt på E 134 i Hordaland. Med et anbud på 73,968 millioner kroner er Mesta 9,6 prosent lavere enn nærmeste konkurrent. Vegvesenet slapp ubehagelige overraskelser denne gangen. Det laveste anbudet ligger bare litt høyere enn overslaget.

  • Nyheter
Anbudene ble åpnet 30. august. Bare to entreprenører fant det bryet verdt å regne på jobben. Den andre var Vassbakk & Stol, som ga et anbud på 81,805 millioner kroner.

Oppdraget består i å anlegge 3 070 meter ny E 134 mellom Vassvikvatnet i Odda kommune og Langebu i Etne kommune. En kort tunnel på 90 meter inngår i denne strekningen. Entreprenøren skal også anlegge til sammen 1 200 meter lokalveger.

At Mesta ga det klart laveste anbudet var ingen overraskelse. Samme firma holder på med avsluttende arbeid på en 6 km lang strekning på E 134 i forlengelsen av den som skal påbegynnes nå. Den lengste av de to strekningene leder trafikken utenom det beryktete Rullestadjuvet. Den ble åpnet for trafikk i slutten av juni.

Forsiden akkurat nå