Mesta har en knapp ledelse på NCC Roads i kampen om fornyet kontrakt for området Arendal vest. Bildet er fra E18 like utenfor Grimstad sentrum. (Foto: Google).
Mesta har en knapp ledelse på NCC Roads i kampen om fornyet kontrakt for området Arendal vest. Bildet er fra E18 like utenfor Grimstad sentrum. (Foto: Google).

Mesta kan overta i Surnadal

Mesta ligger an til å overta Veidekkes driftskontrakt for området Surnadal. I Steinkjer, Sirdal og Arendal vest ligger det ikke an til forandringer.

Steinkjer er det største av de fire områdene. Her har Veidekke driftskontrakten nå og har gode muligheter til å beholde den.

313 millioner kroner vil Veidekke ha for å fornye kontrakten. Svevia vil ha 321, 6 mill. og Mesta 333,3 mill. Driftskontrakten for inneværende periode er på 242,5 mill.

Oppdraget gjelder drift og vedlikehold av riks- og fylkesveger i kommunene Inderøy, Leksvik, Snåsa, Steinkjer og Verdal.

 

Liten prisøkning i Surnadal

For området Surnadal er prisøkningen de siste fem årene langt mer beskjeden enn i Steinkjer. Veidekkes kontrakt for denne perioden er på 220,3 mill. For neste periode forlanger Mesta 229,9 mill. Veidekke er nr. to med et anbud på 248,9 mill., og Svevia er nr. tre med 317,6 mill.

Området omfatter kommunene Halsa, Rindal og Surnadal på Nordmøre og en del av E39 i Hemne kommune i Sør-Trøndelag.

For drift og vedlikehold av området Arendal vest vil Mesta ha 188,3 mill., NCC Roads 196 mill., Risa 219,7 mill. og Veidrift 226,1 mill. Mesta kontrakt for inneværende periode er på 154,7 mill.

Arendal vest består av de kystnære delene av kommunene Arendal, Froland, Grimstad og Lillesand.

 

To års opsjon i Sirdal

Risa har driftskontrakten for området Sirdal i denne perioden og ligger godt an til å sikre seg forlengelse. Anbudet fra Risa er på 79,3 mill. Mesta er nr. to med 100 mill. foran NCC Roads (102,8 mill.) og Presis Veidrift fra Kongsvinger (124,6 mill.).

Sirdal består av hele kommunen som området er oppkalt etter, pluss de indre områdene av kommunene Flekkefjord, Hægebostad og Kvinesdal.

Alle kontraktene gjelder i fem år fra 1. september. For tre av kontraktene har Vegvesenet opsjon på et års forlengelse. For området Sirdal gjelder opsjonen to år.

Forsiden akkurat nå