DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Mesta fikk storkontrakten på drift av fylkesveiene i Trondheim

Trøndelag fylkeskommune har inngått kontrakt med Mesta AS om drift av fylkesvegnettet i Trondheim de neste åtte årene.

Driftskontrakten omfatter alle fylkesveiene i Trondheim kommune de neste åtte årene.
Driftskontrakten omfatter alle fylkesveiene i Trondheim kommune de neste åtte årene.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. juni 2020 - 10:37

Verdien på kontrakten er ca. 691 millioner kroner, og er dermed den største driftskontrakten Trøndelag fylkeskommune noen gang har inngått. 

Vegnettet som omfattes av oppdraget, består av totalt 286,5 kilometer vei, hvorav 202,7 kilometer fylkesvei og 83,8 kilometer gang- og sykkelvei innenfor det som i dag er Trondheim kommune. Siden nyttår omfatter det også tidligere Klæbu kommune.

Mesta fikk oppdraget i konkurranse med Svevia og Veidekke.

Hilde Alice Kvernrød, prosjektsjef i Mesta AS, og Arild Lars Hamrum-Norheim, seksjonsleder i Trøndelag fylkeskommune, signerer kontrakten om drift og vedlikehold av vegnettet i Trondheim de neste åtte årene. <i>Foto:  Trøndelag fylkeskommune</i>
Hilde Alice Kvernrød, prosjektsjef i Mesta AS, og Arild Lars Hamrum-Norheim, seksjonsleder i Trøndelag fylkeskommune, signerer kontrakten om drift og vedlikehold av vegnettet i Trondheim de neste åtte årene. Foto:  Trøndelag fylkeskommune

I kontrakten for Trondheim er det entreprenøren som har det beste forholdet mellom pris og kvalitet som har fått kontrakten.

– Det er første gangen vi har lyst ut en driftskontrakt hvor både kvalitet og pris teller. Vi har et mål om at det gir et bedre grunnlag for å velge riktig entreprenør, sier seksjonsleder Arild Lars Hamrum-Norheim i Trøndelag fylkeskommune.

Den nye kontrakten gjelder fra 1. september i år, og har en varighet på åtte år.

Les også

Fem nye asfaltkontrakter fra Statens vegvesen på til sammen 190.000 tonn

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.