DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Mer penger til vedlikehold av riksveier og til gang- og sykkelveier

Regjeringen øker bevilgningene til drift og vedlikehold av riksveier med rundt 250 millioner kroner

11. mai 2021 - 11:28

– Vi må ta vare på det vi allerede har. Denne regjeringa har satset ambisiøst på å redusere vedlikeholdsetterslepet både på vei og bane. Nå øker vi bevilgningen til drift og vedlikehold av riksveier med om lag 250 millioner kroner. I tillegg ønsker vi å bruke 212 millioner kroner til lokale tiltak i Bergensområdet og Trondheimsområdet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å omdisponere 248,4 millioner kroner til vedlikehold av riksveiene. Utbedring av setningsskader, tunnelsikkerhet, belysning og tiltak mot utforkjøringer er eksempler på tiltak som kan bli gjennomført i år. Statens vegvesen skal fordele pengene til de aktuelle prosjektene.

– Vi ønsker å prioritere tiltak som vil bedre trafikksikkerheten og lette framkommeligheten. Med disse midlene vil det være mulig å gjøre ekstra vedlikehold på riksveier over hele landet, sier Hareide.

Mercedes-Benz GLE 350 de.
Les også

Eier du bil, båt eller en bygning? Kan bli rekvirert av Forsvaret

Penger til lokale tiltak

Regjeringen foreslår å sette av 212 millioner kroner til lokale tiltak i byvekstavtalene for Bergensområdet og Trondheimsområdet.

Det kan være etablering av gang- og sykkelveier og kollektivtiltak langs de kommunale og fylkeskommunale veiene, og vil bidra til å nå målene i byvekstavtalene.

– Det vil gjøre det enklere å ferdes i Bergen og Trondheim. Ved å øke støtten til to av våre største byområder, legger vi til rette for at flere kan velge kollektivtransport, sykkelen eller å gå, seier samferdselsministeren.

Til Bergensområdet foreslår regjeringen om lag 57 millioner kroner. Aktuelle prosjekter er gang-, sykkel og kollektivtiltak på Paradis, gang- og sykkelvei på fylkesvei 404 Kvamsbrekko i Lindås, kulvert og busstopp på Idrettsvegen i Øygarden og etablering av gangveg mellom helsehuset og Såtabu i Knarvik.

Til Trondheimsområdet foreslår regjeringen rundt 155 millioner kroner. Prosjekt som kan være aktuelle, er lokalt sykkelveisystem på Sluppen, gang- og sykkelbru over E6 i Melhus, og gang- og sykkelbru over Bjørndalen (Saupstadbrua).

Vedlikehold og rassikring må prioriteres i Nasjonal transportplan, mener NAF.
Les også

Fylkesveiene: Forfall og rassikring vil koste 166 milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.