NYHETER

Mer brannsikring i Bjørvikatunnelen

Innredningen av Bjørvikatunnelen gir entreprenørene stadig nye oppdrag. Nå ber Vegvesenet om pris på flisbelagte betongelementer som skal beskytte veggene mot brann. De som har kapasitet til å ta jobben, må regne ferdig innen 20. januar.

De flisbelagte betongelementene skal dekke veggene i Bjørvikatunnelen opp til 3,5 meters høyde. De som vil levere og montere elementene må gi anbud innen 20. januar.
De flisbelagte betongelementene skal dekke veggene i Bjørvikatunnelen opp til 3,5 meters høyde. De som vil levere og montere elementene må gi anbud innen 20. januar. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
27. nov. 2008 - 13:03

Elementene skal dekke veggene opp til 3,5 meters høyde. Entreprisen omfatter både levering og montering. Vegvesenet regner med at hvert element blir ca. 3,3 meter langt, men dette vil bli endelig avgjort av den som får oppdraget. Tykkelsen blir 12-15 cm.

Elementene skal dekke til sammen 21 200 kvm. 8 800 kvm vil gå med til sjødelen. Øst for sjødelen (Sørenga) vil det gå med 7 900 kvm, på vestsiden (Havnelageret) går det med 4 500 kvm.

Brannsikring av taket og den øverste delen av veggene er lyst ut tidligere. Det er flere grunner til oppdelingen. En grunn er at Vegvesenet vil at den nedre delen av veggen skal være lysere enn taket og den øvre delen. Undersøkelser tyder på at skillet mellom en lys og en mørk del skaper en optisk føring som har en positiv virkning på trafikantene.

En annen grunn til å ha forskjellig brannsikring oppe og nede er at den nedre delen av veggene blir utsatt for større påkjenninger, først og fremst fordi den blir høytrykkspylt oftere.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.