Ulykken på riksvei 7 er en sterk påminnelse om at både entreprenører og byggherrer må gjøre mer for sikkerheten
Ulykken på riksvei 7 er en sterk påminnelse om at både entreprenører og byggherrer må gjøre mer for sikkerheten (Foto: TrafikkDirigering AS)

MENING: Statens vegvesen:

Vi skal ikke forby trafikkdirigering!

Vi er helt enig med Tom Egeli, daglig leder i V&T Entreprenør AS, at vi skal jobbe for sikkerheten til trafikkdirigentene, men ikke «forby en hel næring», som Egeli skriver på veier24.no.

Tanja Loftsgarden er sjefingeniør i Statens vegvesen

Det skal vi ikke. Trafikkdirigentene gjør en viktig og nødvendig jobb på Statens vegvesens prosjekter og for mange andre som drifter og bygger vei.

Den tragiske hendelsen der en trafikkdirigent omkom på jobb på riksvei 7, er en sterk påminnelse om at både entreprenører og byggherrer må gjøre mer for sikkerheten. Det tror vi er mulig.

Vi som arbeider med regelverket i Statens vegvesen Vegdirektoratet mener at sikkerheten for trafikkdirigentene kan bedres innenfor dagens regelverk. For eksempel bør arbeidsvarslingsplaner inneholde tydelige tiltak for å ivareta trafikkdirigentene.

Noen stikkord: Redusere blinkende lys og reflekser i nærheten av trafikkdirigenten, vurdere intensivbelysning på trafikkdirigenten, nattsenking av lys, retrettmulighet, fartsdempete tiltak, bruk og rengjøring av synlighetsbekledning, samt rullering og avlastning av trafikkdirigentene.

Dirigentene må å være beviste på risikoen, men bilistenes ansvar for vise hensyn for dem som har sin jobb i trafikken er en viktig del av holdningsarbeidet.

Forsiden akkurat nå