MDG vil ha omkamp om Nasjonal transportplan og stoppe 36 veiprosjekter

Skroting eller nedskalering av 36 veiprosjekter står øverst på listen hvis MDG kommer i maktposisjon etter høstens valg.

estleder i MDG, Arild Hermstad, vil ha omkamp om Nasjonal Transportplan og ønsker å kutte veiprosjekter til fordel for tog og gang- og sykkelveier. Her sammen med leder Une Bastholm.Une Bastholm før landsmøtet til MDG.Foto: Terje Pedersen / NTB
estleder i MDG, Arild Hermstad, vil ha omkamp om Nasjonal Transportplan og ønsker å kutte veiprosjekter til fordel for tog og gang- og sykkelveier. Her sammen med leder Une Bastholm.Une Bastholm før landsmøtet til MDG.Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen/NTB
10. mai 2021 - 13:45

Mer tog og skroting eller nedskalering av 36 veiprosjekter står øverst på listen hvis MDG kommer i maktposisjon etter høstens valg.

Overfor VG lover partiet omkamp om Nasjonal transportplan (NTP) hvis de kommer i en maktposisjon etter årets valg.

– Hvis vi får det som vi vil, er tiden for å bygge store motorveier slutt, sier Arild Hermstad, nestleder i partiet.

MDG har sett på 36 ulike motorvei- og veiprosjekter som enten bør droppes eller nedskaleres. Det inkluderer blant annet E18-utbyggingen i Asker og Bærum, Sotrasambandet, E6-utbygging i Trøndelag og Innlandet, samt E39 på Vestlandet, skriver VG.

Ved å skrote disse veiprosjektene mener MDG at de frigjør 170 milliarder kroner, som de vil bruke på utbygging av jernbane, kollektivtrafikk og gang- og sykkelveier.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) ber MDG lytte mer til folk og næringsliv, og mener planene vil kunne få store konsekvenser, mens Aps nestleder Bjørnar Skjæran mener at kuttønskene til MDG viser at de ikke har satt seg inn i eller bryr seg om behovene i hele landet.

(©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.