MASKINER & UTSTYR

Volvo med nye lave førerhus

Tilpasset fører og en passasjer. 

Slik ser det nye førerhuset ut.
Slik ser det nye førerhuset ut. Volvo Trucks
13. mars 2018 - 10:47

Volvo Trucks melder at de nå tilbyr en ny type lave førerhus på sine Volvo FE-modeller. 

Den nye førerhusvarianten er en konkurransedyktig utvidelse av dagens lave førerhus, som kan transportere opptil tre passasjerer, og som har flatt gulv. Disse egenskapene kreves i enkelte transportoperasjoner, men ikke nødvendigvis i alle tilfeller der en lav inngang er en fordel, heter det i en pressemelding. 

Det lave førerhuset tilbys nå også med en variant som er tilpasset for sjåfør og én passasjer, med mulighet for et luftfjæret passasjersete. Et ekstra vindu i passasjerdøren gir ytterligere bedre sikt, slik at skjulte dødvinkler reduseres til et minimum, opplyses det videre. 

Den nye varianten har en motortunnel i stedet for et flatt gulv.

IBilde: Volvo Trucks

– I bydistribusjon kan for eksempel sjåføren kjøre og levere alene. Den lave inngangen en stor ergonomisk fordel hvis du klatrer inn og ut av førerhuset over 50 ganger hver dag, og den forbedrede sikten øker sikkerheten for myke trafikanter, sier Segment Manger Distribution Anders Edenholm i pressemeldingen. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.