En mannsterk delegasjon med representanter fra Hæhre, Doosan og den norske forhandleren Rosendal Maskin.
En mannsterk delegasjon med representanter fra Hæhre, Doosan og den norske forhandleren Rosendal Maskin.

Velger norskprodusert

Hæhre kjøper ti Doosan-dumpere

En av Norges store maskinentreprenører, Hæhre Entreprenør i Modum, har skrevet kontrakt med Doosan på ti 40-tonns dumpere.

For Doosan-fabrikken i Elnesvågen i Romsdal er dette en svært viktig kontrakt i en vanskelig tid. Doosan måtte nylig redusere antall ansatte med 34 på grunn av svakt salg.

Hæhre har tidligere kjøpt rundt 80 anleggsdumpere hos Doosan/Moxy, men forrige gang maskinparken skulle fornyes var det Volvo som trakk det lengste strået. Nå er Doosan tilbake igjen som leverandør.

Salgsstøttesjef Jan Roger Lindseth ved Doosan sier til Romsdals Budstikke at kontrakten er viktig, ikke bare fordi den kommer i en vanskelig tid for fabrikken, men også fordi en stor og viktig kunde er tilbake igjen.

 

Kjøper norskprodusert

Han legger til at signaleffekten rundt kontrakten, som ble underskrevet på Bauma-messen i München, er kjempeviktig i forhold til andre kunder i det norske markedet.

-Hæhre er en stor entreprenør, og andre entreprenører følger med på hva de kjøper, sier Lindseth.

Doosan har, med denne kontrakten, solgt mer i Norge så langt i år enn i hele fjoråret. I kontrakten ligger en femårig sørvis- og vedlikeholdsavtale. 

Forsiden akkurat nå