DCIM\100MEDIA\DJI_0048.JPG

Traktorgravere i ny drakt fra danske Hydrema

Den danske nisjeprodusenten bobler av entusiasme etter å ha utviklet en ny generasjon grøftegravere.

Jan Werner Jensen er administrerende direktør i Hydrema, som er Danmarks eneste produsent av store anleggsmaskiner, bobler av optimisme. For nå har hans team utviklet F-generasjonen av Hydremas kjente maskiner 906, 908, 926 og 928. Dette er maskiner som mange betegner som grøftegravere. På fabrikken i Støvring på Nordjylland aksepterer de det, men reelt er disse maskinene mer enn grøftegravere.

 

Maskiner som både kan grave og laste

-  Det er altfor mange små spesialmaskiner som enten kan grave eller laste. Derfor satser vi på å få markedet for maskiner som både kan grave og laste, til å stige igjen. Nå lanserer vi en nyutviklet generasjon av Hydremas traktorgravere, som vi har store forventninger til, forteller han.

-Her er det snakk om fullverdige gravemaskiner og hjullastere i kombinasjon. Hydrema-maskinene har leddstyring, som effektive hjullastere skal ha. Gravearmen er med ekte sideforskyvning. Det betyr at med en leddstyrt Hydrema på byggeplassen har man både en vanlig 10-tonns hjullaster og samtidig en 8-10-tonns gravemaskin

 

Øker motoreffekten

Cummins-motorene i maskinene i den nye F-serien er oppgradert til Stage 4, og har dermed en enda lavere emisjonsgrad. For de to minste maskinene er det samtidig skjedd en økning av motoreffekten med 12 hk til 122 hk. De to store kollegene kommer med endret powerbulge, noe som sikrer mer effekt og bedre seigtrekking ved å redusere motoromdreiningene.

Mye er nytt, også utenfor motorrommene. De nye maskinene er med komplett nyutviklede frontender, noe som innebærer en klar forbedring av maskinførerens utsyn fra førerhuset. Det gir bedre utsyn mot skuffen og ned langs siden av panseret ved montering av utstyr.

 

Vises på Vei & Anlegg på Hellerudsletta

I de kommende månedene lanserer Hydrema den nye F-serien – både internasjonalt og ikke minst i Danmark.

Den første presentasjonen, og dermed verdenspremieren, skjer på den internasjonale entreprenørutstillingen Intermat i Paris fra 23. til 28. april, og på Vei og Anlegg i Norge 2.-6.mai.

Forsiden akkurat nå