Tokvam slipper vinter-nyhetene

En prisgunstig selvlastende strømaskin og en ny utgave V-fres i heavy-duty konstruksjon er nyhetene Tokam tar fram foran vintersesongen.

Det nærmer seg 30 år siden første hydrauliske strømaskin ble utviklet hos Tokvam as og den ble laget etter en vinter med lite snø og mye is på slutten av 80-tallet. I august 2017 er den nyeste utgaven Tokvam strømaskin leveringsklar.

-Dette er en selvlastende strømaskin bygget etter skuffeprinsippet. SMA800 er en prisgunstig selvlastende strømaskin for mellomstore bæremaskiner opp til 5-6 tonn. SMA800 har 800 liter volum og 2 meter strøbredde. Maskinen er forsterket med utstrakt bruk av Domex 655 høyfast stål i konstruksjonen. Under utviklingsprosessen har vi hatt høyt fokus på vektreduksjon for å kunne kjøre maks mengde strømaterial i frontlaster eller fronthydraulikk på mindre traktorer og hjullastere, forteller daglig leder Finn Kristian Tokvam.

 

Heavy-duty konstruksjon

I tillegg lanserer Tokvam modellen 255HSV, en ny utgave V-fres i en heavy-duty konstruksjon som innehar 59 års kunnskap, velprøvd teknologi og forbedringer siden den første Tokvam V-fresen kom på markedet i 1958.

Tokvams egenutviklede hengslede innmatervinger fra 1976 er Hardox forsterket. Med viftediameter på 920mm har snøfresen meget stor kapasitet og kan kjøres i store hastigheter. Helt klart det rette valget for den som driver med profesjonell brøyting.

255HSV er best på vanskelig snø (+3 til -3 grader) takket være rette, bratte sidevinger og slitestål montert på utsiden med innfelte festebolter. Stor og åpen konstruksjon inn mot vifte gir god snøstrøm inn til utkastervifta.

Slitestålet kan flyttes ned og vendes, noe som gir 4 sliteposisjoner. Dette kan æke levetiden inntil 4 ganger, ifølge pressemeldingen fra Tokam.

Forsiden akkurat nå