MASKINERUTSTYR

Storslått fra Hitachi

 

10. des. 2012 - 15:39

Med en egenvekt på 204 tonn og en motor som yter hele 2850 hk, lanserer nå Hitachi sin nye og største dumper for det europeiske markedet. Maskinen er innen kategorien stiv dumper, eller tipptruck som også noen kaller det, og har en lastekapasitet på 296 tonn. Dumperen med full last vil med andre ord ha en samlet vekt på 500 tonn - altså ikke noe for norske veger.

Maskinen, som først og fremst vil bli brukt i overjorddriften i store gruver, har et avansert Hitachi AC Drive System, som representerer et nytt nivå innen effektivitet og  produktivitet for denne typen maskiner.

Den nye EH5000AC-3 har tredje generasjon Hitachi Drive Control System. Det omfatter funksjoner som slurekontroll for trekkraft (tilsvarende aktiv traction control) og skyvekontroll (ligner på en anti-bremsesystem). Den nye modellen har også en pitchingfunksjon for en jevnere gange og kontroll av ruggingen ved nedbremsingr, samt en Slip Angle Control-funksjon som stabiliserer maskinen i svinger på glatt vegbane.

EH5000AC-3 er utstyrt med en Cummins dieselmotor som yter 2850 hk.

 

 

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.