MASKINER & UTSTYR

Snart kan Volvo lastebiler og personbiler varsle hverandre om trafikkfarer

Volvo Cars og Volvo Trucks deler informasjon mellom sine skytjenester.

Det nye skybaserte Connected Safety-systemet gjør det mulig for tilkoblede Volvo-lastebiler og Volvo-personbiler å sende hverandre sanntidsvarsler om trafikkfarer som for eksempel hindringer i veibanen.
Det nye skybaserte Connected Safety-systemet gjør det mulig for tilkoblede Volvo-lastebiler og Volvo-personbiler å sende hverandre sanntidsvarsler om trafikkfarer som for eksempel hindringer i veibanen. Foto: Volvo
7. mai 2018 - 12:34

Systemet heter Connected Safety, og ble lansert til Volvo personbiler i 2016. Nå er systemet også lansert til konsernets lastebiler, opplyses det i en pressemelding. 

Varsel i god tid

– Nærere samarbeid mellom ulike aktører er en av de viktigste nøklene til forbedret veisikkerhet. Hvis flere kjøretøy får muligheten til å utveksle sanntidsinformasjon om trafikksituasjonen, reduseres faren for ulykker. Med Connected Safety åpner vi døren for fremtiden, og håper flere kjøretøyprodusenter vil følge etter, sier Carl Johan Almqvist, trafikk- og produktsikkerhetssjef hos Volvo Trucks.

Systemet er utviklet for å sende varsler til kjøretøy i nærheten, som er tilkoblet tjenesten, når en sjåfør aktiverer nødblinken.

– Et kjøretøy som står stille i veikanten med dårlig sikt, risikerer å bli påkjørt bakfra, noe som kan få svært alvorlige konsekvenser. Gjennom et varsel som sendes ut i god tid, får alle sjåførene av biler og lastebiler i nærheten den samme muligheten til å redusere farten, justere kjøringen etter trafikksituasjonen og unngå en kollisjon, forklarer Almquist. 

Flere funksjoner i fremtiden

– Ettersom teknologien stadig blir bedre og flere kjøretøy tilknyttes systemet, blir sanntidsinformasjon et viktig komplement til de ulike sikkerhets- og sjåførstøttesystemene som dagens lastebiler er utstyrt med. Connected Safety utgjør starten på en ny fase i arbeidet for å promotere trygg kjøring og forhindre ulykker, sier Emanuele Piga som er direktør for kundeløsninger og utvikling av nye tjenester i Volvo Trucks.

Vis mer
Vis mer
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.