Nominert til pris for god design

Øveraasen er sammen med designbyrået Eker Design nominertntil hedersprisen for god design under Designdagen 2014 for sine nye Perfomance Line Snøryddingsmaskiner.

Hedersprisen for god design er Norges ledende utmerkelse som gis til både bedrifter og designere for innovative designprosjekter.

Hensikten er å inspirere næringslivet til å investere i designmetodikk for å øke konkurranseevne og verdiskaping.

 

Globalt marked

-Fra produksjonslokalene på Gjøvik har Øveraasen erobret store deler av det globale markedet for snøryddingsmaskiner for flyplasser. Vi har ingen tradisjoner for å hvile på laurbærene, snarere tvert imot,  sier daglig leder og eier Thor Arve Øveraasen. In-novasjon er en viktig del av vår strategi, og sammen med teamet på Eker Design kan vi nå presentere banebrytende norske produkter på verdensmarkedet.

Det var under siste Inter Airport Messe i München at Øveraasen lanserte sin nye produktlinje «Performance Line» der krav til snøryddingskapasiteten, designet, produksjonseffektiviteten, servicevennligheten og miljø var satt i fokus.

 

Komposittmaterialer

Det vanlige stålkarosseriet er byttet ut med komposittmaterialer for å løse problemer med korrosjon og vedlikehold, og en ny motor som reduserer drivsstoffbruket er installert. Det er også gjort store forbedringer på innsiden av panseret for å gjøre vedlikeholdet enklere og tryggere.

Mens selskapets egne ingeniører bygde innmaten til den nye maskinen, gikk Øveraasen og Eker Design i tospann i gang med å utvikle de ytre delene. Dette har resultert i en helhetlig og gjennomført god design på hele produktet sier utviklingssjef Jan Ivar Thorsrud.

 

-Den nye Øveraasen Performance Line serien vekket stor oppsikt da den ble lansert og administrerende direktør Thor Arve Øveraasen forteller stolt at de har fått tilbakemeldinger fra markedet om at de ikke bare har tatt ett skritt fremover med den nye designen, men 50 skritt! Jeg har snakket med folk som mener snøryddingsmaskinene våre ligger 20 år inn i fremtiden, forteller han.

 

Merket for God Design

På bakgrunn av den gode responsen ble bedriften utfordret av Eker Design til å søke om Merket for God Design i kategorien Industridesign.

-Jeg har visst en stund at vi er nominert til Hedersprisen for god, men måtte holde dette hemmelig frem det skulle offentliggjøres, sier Ettermarkedssjef Mille Øveraasen.

Selve prisutdelingen vil foregå hos Norsk Designråd i Oslo 2. april, og det er Næringsminister Monica Mæland skal dele ut Hedersprisen for god design på Designdagen.

De øvrige nominerte til denne prisen er Festspillene i Bergen, Kaibosh Eyewear og RBM Noor.

Forsiden akkurat nå