Nå kommer asfaltutleggerne fra Sumitomo
( )

Nå kommer asfaltutleggerne fra Sumitomo

Dette er det første japanske merket med asfaltutleggere på programmet som prøver seg i Norge.

Det er ikke så mange konkurrerende merker med asfaltutleggere på det norske markedet, derfor er det spennende når det nå lanseres et nytt merke. Japanske Sumitomo har produsert asfaltutleggere siden 1958, og har en veldig sterk posisjon på hjemmemarkedet og resten av Asia. Nå har de satt inn et ekstra støt mot Europa, som også innebærer at mulighetene skal testes ut i det norske markedet.

Det er selskapet Finnmaskin AS i Lier som har sikret seg forhandlerrettighetene til Sumitomo. Bak dette firmaet står det erfarne asfaltfolk. Daglig leder Ronny Sjølset var serviceleder for Dynapac fram til 2006, og hans partner på eiersiden, Ole Einar Christiansen, har mange års erfaring fra Cat-forhandleren Pon.

Finnmaskin driver i dag innenfor utleiemarkedet av anleggsmaskiner, også av asfaltmaskiner, og er samtidig forhandler for styrings- og dokumentasjonssystemer for asfaltutleggere fra TF Technologies.

Ronny Sjølset forteller til Våre Veger at den første demomaskinen er kommet til landet, og at de nå skal kjøre demonstrasjoner overfor de største asfaltentreprenørene.

-Utleggerne fra Sumitomo er teknologisk avanserte, og er moderne maskiner som kan passe godt inn i forhold til bruksområdet for denne typen maskiner i Norge. Maskinene har en voldsom fleksibilitet, og med samme screed kan man legge ut bredder fra 2,3 meter til 6 meter. Den store  spennvidden i utleggerbredder og kapasitet, gjør at Sumitomo med to modeller dekker de fleste behov. Den største modellen kan legge i bredder opp til 9 meter, forteller Sjølset.

Forsiden akkurat nå