MASKINER & UTSTYR

Nå kan asfaltvalsene «snakke» bedre sammen

MOBA har tatt sitt komprimerings- og maskinkontrollsystem ett hakk lengre.

Fleet-Management-Tandem-Rollers
Fleet-Management-Tandem-Rollers
10. aug. 2018 - 09:11

I takt med at kravene til dokumentasjon øker også innenfor asfaltbransjen, leveres de fleste valsetog i da med integrerte komprimerings- og maskinkontrollsystemer. 

LES OGSÅ: Skjetne Maskin har levert sin første Prime Tech multifunksjonsmaskin

Problemet oppstår imidlertid når man  ved asfaltlegging, bruker flere valser samtidig, og kun maskiner av samme merke utveksle data.

Denne skjermen inne i førerhytta viser antall overfarter og kvalitet på komprimeringen på egen vals og den ved siden av. Foto: Moba

Det har den tyske produsenten MOBA av slike systemer imidlertid gjort noe med, ifølge en pressemelding fra den norske forhandleren Hella Maskin AS.

MOBA leverer nå et system som kan monteres på alle typer valser uansett fabrikat. Dette forenkler jobben for førerne betraktelig, samtidig som dataene som blir lagret kommer fra samme kilde.

Systemet gjør at førerne ved hjelp av displayet på skjermen hele tiden har kontroll på hvor egen vals  og de andre valsene på prosjektet har vært til enhver tid. 

Systemet viser føreren hvor han allerede har komprimert og viser i tillegg hvor nabovalsen har vært, og graden av komprimering.

LES OGSÅ: Er dette årets gave til små og store anleggsfolk?

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.