MASKINER & UTSTYR

Nå har Metso begynt å produsere deler med 3D-trykking

Har produsert de førte delene til ventiler ved hjelp av den nye og revolusjonerende produksjonsmetoden.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. des. 2018 - 14:25

 

Metso har levert de første ventiler produsert med 3D-printing fra sin fabrikk i Helsingfors. Ventilene, som er laget i stål, og teknikken tillater løsninger som ikke er mulig å få til ved vanlig mekanisk produksjon, ifølge Metso.
 
-Vi er i forkant med å bruke 3D-printing i ventilprogrammer, og begynte å teste ut egnetheten med 3D-teknologien for metallkomponenter for mange år siden. Vi har definert og prototypisert flere konsepter der 3D-trykte komponenter kan gi helt nye løsninger av ventilytelse sammenlignet med til komponenter produsert med tradisjonelle metoder, sier Jukka Borgman, direktør for teknologiutviklingen i Metso.
 
 - 3D-utskrifter gir nye egenskaper kun kan implementeres ved hjelp avdenne produksjonsmetoden. For enkelte produkter kan en storfordel for kunden være svært rask leveringstid, sier Jani Puroranta, Metsos sjefdirektør.

Vis mer


3D-trykte deler og tilhørende metodologiske undersøkelser er en del av et bredere digitaliseringsprosjekt hos Metso. I tillegg til produksjon av ventilkomponenter, bruker Metso allerede 3D-utskrift som produksjonsverktøy for å lage alt fra produkter til pukk- og gruveindustrien,  til forbruksvarer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.