Mählers utvider sortimentet – tilbyr friksjonsmålere

Mählers utvider sortimentet – tilbyr friksjonsmålere

Plogprodusenten Mählers utvider sortimentet med det norskutviklede friksjonsmåleutstyret Traction Watcher One (TWO),

Nylig kunne Mählers fortelle at de har inngått en avtale om å selge Rasco isbekjempelsesutstyr, som blant annet omfatter ulike varianter av salt- og sandspredere samt spyle- og feieutstyr.

Nå slipper Mählers sin neste produktnyhet. Med lanseringen av friksjonsmåleutstyret Traction Watcher One (TWO) utvider selskapet sortimentet ytterligere.

 – Vi blir en mer komplett leverandør

Traction Watcher One (TWO) kobles på kjøretøyet og består av et hjul som felles ned mot veibanen for å måle friksjonen. Foto: TWO

 – Det føltes naturlig å ta dette produktet inn i sortimentet. Med dette blir vi en komplett leverandør som kan dekke de fleste utstyrsbehovene til veiholderne, sier Vidar Jansen, Mählers Norge i en pressemelding fra selskapet.

Produktet er allerede godt kjent i bransjen, og Mählers ser en stor interesse fra flere veidistrikter.

– Vi har allerede solgt 135 TWO-enheter, noe som bare bekrefter interessen der ute.

TWO er konstruert for måling både på veier og flyplasser. For bruk på vei monteres TWO slik at målehjulene står rett ut bak kjøretøyets venstre hjul. Flyplassversjonen har sentrerte hjul. De to hjulene kan også monteres på tilhenger, sier Vidar Jansen.  

Enkel i bruk

Friksjonsmåleren er lett å bruke og måler friksjon i hastighetsområdet 2–110 km/h. Det betyr at produktet også kan brukes for gang- og sykkelveier.

– Under transport løftes de to hjulene fra underlaget. Enheten senkes automatisk til måleposisjon når en måling startes.

Hele prosessen – løfting, senking og bakkestyring – styres av to dataprogrammer. Operatøren trykker bare på start eller stopp-knappen, sier Vidar Jansen.

LES OGSÅ: Hovedkontoret for Volvos anleggsmaskiner har flyttet «hjem»

LES OGSÅ: Bransjen fortsetter å shoppe anleggsmaskiner som aldri før

Forsiden akkurat nå