Tokvam tar sats og forbereder seg på sommeren.
Tokvam tar sats og forbereder seg på sommeren.

Klare til å redde sommeren!

I 60 år har snøfreserprodusent Tokvam AS jobbet med vinterprodukter. Nå angriper de sommeren!

 - Vi kommer med en helt ny produktportefølje innen sommervedlikehold. Nå rigges Tokvam for alle årstider, forteller daglig leder Finn Kristian Tokvam. Bedriften startet som bygdesmie på slutten av 1950-tallet, og har gjennom årene blitt en kjent kvalitetsleverandør av snøfreser og sand- og saltspredere. Etter hvert har produksjon av snøploger også blitt en viktig del av virksomheten.

 

Frontmontert kost først

Nå tar Tokvam skrittet helt ut og blir totalleverandør av vegvedlikehold – året rundt.

Først ut av nye produkter, er en frontmontert kost med innebygget flytsystem som følger underlaget automatisk (FK) til bruk på traktorer, hjullaster og andre spesialmaskiner. Den er uten oppsamler og designet spesielt til å brukes i høye hastigheter.

Sommersatsingen rettes både mot traktor og hjullastersegmentet.

 

Selges gjennom Felleskjøpet

I fjor inngikk Tokvam AS et omfattende samarbeid med Felleskjøpet Agri SA. Sentralt i avtalen var en gjensidig forpliktelse om å bidra til å utvikle hverandre. Finn Kristian Tokvam forteller at til det å bli helårsleverandør på vegvedlikehold, var et naturlig steg å ta.

- Vi har også en tydelig målsetning om å vokse utenfor Norge. For å få til det, må vi ta inn over oss at det er få markeder som er like vinterfokuserte som det vi er i Norden. For å bli store internasjonalt, er det rett og slett en forutsetning at vi klarer å gjøre Tokvam relevante året rundt.

Forsiden akkurat nå