MASKINER & UTSTYR

Anleggsmaskinmarkedet er i god vekst - men svakest i Europa

Markedet for anleggsmaskiner er i veskt i de fleste deler av verden. Europa har imidlertid svakest vekst.

20180425_093929
20180425_093929
25. apr. 2018 - 13:30

Det er derfor en ganske hyggelig himmel over maskinbransjen når de er samlet til stormesse i den franske hovedstaden denne uka. Intermat 2018 samler en stor del av verdens produsenter av maskiner og utstyr for anleggsbrasjen, og stemningen er ganske god blant de som lever av dette markedet.

Svært så positive salgstall

Det bekreftet Volvo CE’s nye toppsjef Melker Jernberg på dagens pressekonferanse der både Volvo Construction, Volvo lastebiler og Volo Penta (motorprodusenten) sammen presenterte et konsern som i disse dager kan vise til svært så positive salgstall.

 

Ifølge Volvo-ledelsen gikk det geneelle markedet for anleggsmaskiner opp med nærmere 20 prosent i fjor, og tallene for de tre første månedene dette året er omtrent det samme. Asia har største vekst, mens salget av anleggsmaskiner i Europa har hatt en vekst på rundt 10 prosent første kvartal i år.

Volvo-sjef Melker Jernberg kunne vise til enda bedre tall for Volvos del.

I alle hovedmarkedene vokste salget i årets første måneder med 30 prosent, og lønnsomheten økte med hele 79 prosent. Også for Volvos del er det veksten i det asiatiske markedet for er motoren i den sterke veksttakten.

Nullutslipp på agendaen

Det svenske merkenavnet, som nå har kinesiske eiere både på lastebil- og anleggsmaskinsiden, har sterkt fokus på teknologi og miljø, og i likhet med endel andre maskinprodusenter har utslippsreduksjoner og nullutslippsmaskiner sterkt fokus. 
 
Den første elektriske minigraveren fra Volvo var på plass på messa.
 
Melker Jernberg og hans kolleger kunne også fortelle om samarbeidsprosjektet de har med Skanska, der de sammen skal utvikle en anleggsplass som i sum skal reduseres miljøutslippene med hele 95 prosent.
  
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.