(Foto: Emmy Jonsson, VolvoCE)
Over 500 ansatte deltok på innvielsesfesten for det nye Volvo-hovedkontoret på Campus Lundby i Gøteborg. (Foto: Emmy Jonsson, VolvoCE)
Topplederne for de tre Volvo-konsernene som nå har flyttet inn under samme tak i Gøteborg. Fra venstre Håkan Agnevall, President i Volvo Buses, Melker Jernberg, President i Volvo CE, and Björn Ingemanson, President i Volvo Penta, (Foto:  Emmy Jonsson, VolvoCE)

Hovedkontoret for Volvos anleggsmaskiner har flyttet «hjem»

Volvo kunne nylig innvie sitt nye hovedkvarter i Gøteborg etter at toppledelsen i den svenske maskinprodusenten har hatt hovedsete i Brussel siden 80-tallet.

3. september kunne Volvo feire innflyttingen i Campus Lundby i Gøteborg, som nå blir det nye hovedkontoret til Volvos verdensomspennende anleggsmaskinvirkomhet. Volvo Construction Equipment skal dele bygg med Volvos bussvirksomhet og Volvo Penta. 

– Enda tettere

Dermed er virksomhetene igjen samlet i moderlandet, selv om det er kinesiske interesser som eier aksjemajoriteten i selskapene.

– Vi har alltid hatt et tett samarbeid med de andre virksomhetene innen Volvo-familien, og med dette felles hovedkvarteret vil båndene og samarbeidet kunne bli enda tettere, sa toppsjef for Volvo CE, Melker Jernberg, i sin åpningstale.

Campus Lundby er et stort område som i hovedsak består av kontorbygninger. Området er på 375 000 kvadratmeter, som tilsvarer 54 fotballbaner. Åpne arealer med mye glass er de nye hovedkontorene utformet for å får folk til å snakke og jobbe sammen.

60 land representert

Tre store konserner som dekker hele verden med sine produkter, gjør at det blir et svært internasjonalt miljø i det nye Volvo-anlegget i Gøteborg.

Hele 60 land er representert blant de ansatte på Campus Lundby.

LES OGSÅ: Roald Madsen i Tromsø har mottatt Norges første Caterpillar NEXT GEN

LES OGSÅ: Volvo og Skanska har startet testingen av sitt «Electric Site»

Forsiden akkurat nå