Bergmann til H&H
(Bilde: Stefan Schoening)

Bergmann til H&H

H&H Maskin AS i Moss er blitt ny importør og forhandler for tyske Bergmann dumpere i Norge.

Bergmann flest hjulgående dumpere, fra 1600 kg til 25 tonns lastekapasitet, men også modeller på belter med 10 tonns lastekapasitet. Den største og siste nye modellen, 5025, er en toakslet leddstyrt dumper med lastekapasitet 25 tonn. Maskinen er spesielt utviklet av Bergmann i samarbeid med flere store entreprenører innen gruve og tunnel drift. Med denne kan man kjøre i 40 – 45 km/t forover – snu hele førerposisjonen i hytta og kjøre i inntil 30 km/t bakover, med god sikt igjennom gitter i dumperkassen.

Bergmann har allerede mottatt bestillinger på 12 maskiner av denne modellen i Europa og jobber på spreng med produksjonen.

-H&H Maskin gleder seg til å ta fatt på salget av alle modellene til Bergmann i hele landet. Videre vil vi gjerne oppfordre alle som allerede måtte ha en Bergmann dumper i Norge til å ta kontakt med oss for registrering av type og modell. På den måten kan vi sikre videre god oppfølging og bistand, forteller daglig leder Tom Erik Huuse.

Modellen Bergmann 2060 plus med 6 tonn lastekapasitet er også en nylig oppgradert modell, som er blitt en svært moderne dumperen i sin klasse. Med blant annet bladfjærer på bakaksel og ROPS FOPS som kan senkes ned for å komme inn på lavere høyder, eller minske høyden i forbindelse med transport på lastebil.

Forsiden akkurat nå