Fv. Frank Duvholt, Kenneth Lensberg, Nils-Arve Norendal, Tom Johansen og Lars Engmark.
Fv. Frank Duvholt, Kenneth Lensberg, Nils-Arve Norendal, Tom Johansen og Lars Engmark. (Foto: Nasta)

Marthinsen & Duvholt skaffer seg utslippsfrie Zeron-maskiner

Entreprenøren kjøper fire Hitachi-gravere samt to elektriske gravemaskiner av Nastas eget merke: Zeron.

ZE85 er allerede i drift på flere steder rundt om i landet - her i Olav V gate i Oslo. Foto: Nasta

Den første uken i mars signerte daglig leder Frank Duvholt i Marthinsen & Duvholt kontrakten om seks nye maskiner fra Nasta. I tillegg til fire Hitachi beltegravemaskiner på fra 27 til 40 tonn, består handelen av to helt utslippsfrie gravemaskiner av Nasta sitt eget merke: Zeron. Dette er maskiner som både ser ut som og oppfører seg som Hitachimaskiner. Forvandlingen til elektrisk drivlinje skjer i produksjonslokalene til Nasta på Bommestad.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Les også

De første elektriske 

Marthinsen & Duvholt har 220 ansatte og rundet i 2020 en stor milepæl med over en milliard kroner i omsetning.

Men det er knyttet en viss spenning til det å investere i utslippsfrie maskiner:

Kenneth Lensberg holder styr på kontraktene. Foto: Nasta

– Dette blir våre første elektriske gravemaskiner. Det grønne skiftet har gitt stor fokus på utslippsfrie maskiner i anleggsbransjen, så det er både spennende og morsomt å bli blant de første som tar dette i bruk. Med en stor del av jobbene i sentrale strøk, ønsker vi å investere i den siste teknologien. Zeron-maskinene skal operere i Oslo-området, der fokuset på miljø er aller størst. Det er en sikkerhet for oss å vite at maskinene er basert på Hitachi – et merke vi kjenner ut og inn fra et mer enn 20 år langt kundeforhold i Nasta, sier Duvholt i pressemeldingen.

Vestfoldfirmaet ble grunnlagt i 1998 og startet det hele med maskiner og utstyr fra Nasta. Konsernkundeansvarlig Nils Arve Norendal har vært førstelinjekontakten til bedriften hele veien, og sier dette om denne handelen: – Det varmer ekstra i hjerterota når en trofast kunde ønsker å plassere en så stor ordre hos Nasta. Det signaliserer at de setter pris på både oppfølging fra Nasta som firma, og den kvaliteten Hitachi leverer.

Administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen, er også fornøyd: – Marthinsen & Duvholt har alltid vært et firma som Nasta er stolt av å levere maskiner til, og være samarbeidspartner for. Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten, og skal gjøre alt som står i vår makt for at M&D skal tenke på dette som en god investering. 

Følgende maskiner inngikk i handelen:  

  • 1 stk Hitachi ZX350-7
  • 2 stk Hitachi ZX300-7
  • 1 stk Hitachi ZX250-7 
  • 1 stk Zeron ZE85
  • 1 stk Zeron ZE135
Les også

Forsiden akkurat nå