Her har det ofte falt is ned på kjørebanen. TT Anlegg ligger godt an til å jobben med å sikre vegen mot framtidig nedfall.
Her har det ofte falt is ned på kjørebanen. TT Anlegg ligger godt an til å jobben med å sikre vegen mot framtidig nedfall. (Bilde: Google)

Mange vil sikre fylkesveg i Vest-Agder

Fylkesveg 455 i Marnardal i Vest-Agder skal flyttes ut i vannet for å sikre trafikantene mot fallende isblokker. Den jobben er det mange som vil påta seg. Det laveste anbudet er gitt av TT Anlegg fra Mandal, nabokommunen til Marnardal.

17, 275 millioner vil mandalittene ha for jobben. Det holder til en relativt betryggende ledelse.

Risa holder andreplassen med et anbud på 19,137 mill. foran BJ Mydland Maskinentreprenør fra Sokndal (19,413 mill.), Kartevoll fra Kristiansand (20,926 mill.), Bertelsen & Garpestad (21,834 mill.).

Ytterligere fire entreprenører deltak i konkurransen. Disse har gitt anbud på over 22 millioner.

Den rasutsatte strekningen ligger langs en bratt fjellside ved Mannflåvannet. Ved å flytte vegen vekk fra fjellsiden og ut i vannet kan man hindre at is faller ned på kjørebanen.

Strekningen som berøres av omleggingen er 1 100 meter lang. Det meste av fyllmassen som trengs til å flytte vegen skal tas ut fra et nes som ligger ca. en kilometer lengre nord. Nå går vegen i en 180 graders kurve rundt neset, men snart skal den legges i en dyp skjæring tvers gjennom. Dermed blir vegen rettet ut samtidig som nødvendig fyllmasse blir skaffet til veie.

Til sammen 58 000 kbm vil gå med til vegomleggingen. Av dette skal 48 000 kbm legges ut med lekter. I forbindelse med sprenging langs vegen kan entreprenøren holde den stengt den i inntil to måneder.

Rassikringen av fylkesveg 455 er prosjektert av Statens vegvesen i egenregi. Arbeidet skal fullføres innen 1. juni 2018.

Forsiden akkurat nå