VEGDIREKTØR

Lyst til å bli vegdirektør? Ja, da bør du være "strategisk, tydelig og samlende"

Frist for interesserte: 22. september.

Vegdirektørstillingen lyses ut.
Vegdirektørstillingen lyses ut. Skjermbilde: BackerSkeie
1. juli 2019 - 21:00

Stillingen som vegdirektør er lyst ut.

Rekrutteringsfirmaet BackerSkeie har fått i oppdrag å bistå Samferdselsdepartementet med å finne ny vegdirektør etter at Terje Moe Gustavsen døde i i begynnelsen av mai.

I utlysingen av stillingen omtales situasjonen for Vegvesenet blant annet slik:

"Statens vegvesen er i stor omstilling som følge av overføring av vegadministrasjon til fylkeskommunene, digitalisering av tjenester og effektivisering av alle deler av virksomheten. Ny vegdirektør skal lede en kompleks kompetanseorganisasjon i endring, og med en bred nasjonal tilstedeværelse.

Derfor er Samferdselsdepartementet ute etter en "strategisk, tydelig og samlende direktør med bred ledererfaring fra komplekse organisasjoner".

Gjennomføringsevne

Solid samfunns- og rolleforståelse - og evnen til å lede omstillingsprosesser - er viktige egenskaper for den nye vegdirektøren:

"Statens vegvesen er en kunnskapsorganisasjon med en sentral rolle i en sektor med stor samfunnsmessig betydning og oppmerksomhet. Ny vegdirektør må kunne håndtere et bredt spekter av oppgaver, der solid samfunns- og rolleforståelse, og evne til å lede endrings- og omstillingsprosesser er sentralt for å lykkes. Vi ser etter en leder som har evne til å samle organisasjonen rundt langsiktige utviklingsmål, sette retning for omstillingsarbeidet, og som har gjennomføringsevne i forhold til vedtatte mål og strategier."

Ikke krav om samferdselserfaring

Erfaring fra eller innsikt i transportsektoren er en fordel, men ikke noe krav for den nye vegdirektøren.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Den nye lederen skal ha "et høyt ambisjonsnivå, og oppnår tillit både i egen organisasjon og eksternt", som det heter i utlysingen.

De aktuelle kandidatene forventes å være "trygge i lederrollen, og har god evne til relasjonsbygging og samhandling internt og eksternt."

Og: "Erfaring fra og/eller innsikt i transportsektoren er en fordel."

Stillingen er et åremål for seks år med mulighet for forlengelse i en ny seksårsperiode. Lønn etter avtale. 

Direktøren må kunne sikkerhetsklareres for nivå hemmelig.

PS: Etter søknadsfristen blir det laget en offentlig søkerliste. Søkerne kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om de har bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i så fall bli forhåndsvarslet om offentliggjøring. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.