LOS Elektro leder i Áilegastunnelen

LOS Elektro fra Bømlo har det det laveste av 7 anbud på elektrojobben i Ailegastunnelen på E6 i Alta. Det er på 25,073 millioner kroner.

E6 på vestsiden av neset blir stengt når Áilegastunnelen blir ferdig neste år. LOS Elektro fra Bømlo har gode muligheter til å få elektrokontrakten i tunnelen.
E6 på vestsiden av neset blir stengt når Áilegastunnelen blir ferdig neste år. LOS Elektro fra Bømlo har gode muligheter til å få elektrokontrakten i tunnelen. Bilde: Statens vegvesen
28. nov. 2017 - 15:08

Mesta har andreplass med et anbud på 26,120 mill.

Øvrige anbydere er:
ABOT fra Tønsberg                                          27,129 mill.
ONE Nordic Kraftmontasje fra Vestnes       27,472 mill.
Aldesa Construcciones fra Spania               28,385 mill.
Roxel fra Stavanger                                        29,689 mill.
Staurbakk fra Bodø                                        37,154 mill.

Áilegastunnelen blir 3 405 meter lang. De tilstøtende vegene har en samlet lengde å 1 215 meter.

Elektroentreprisen omfatter blant annet belysning i tunnelen og begge dagsonene, ventilasjon, sikkerhetsutrustning, fordelingstavler, SRO-anlegg, nødstrømanlegg, nødnett og installasjoner i fem tekniske bygg.

Tunnelen går under Áilegascohkka, som betyr hellig fjell. Den inngår i parsellen Langnesbukt-Storsandnes som er en av seks parseller på ny E6 gjennom Alta kommune.

Når Áilegastunnelen blir tatt i bruk høsten neste år, er alle de seks parsellene ferdig. De har en samlet lengde på 48,8 km. E6 blir da 4,2 km kortere, og en rasfarlig og dårlig strekning blir stengt.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.