Ronny Abelsen (Implenia) og Arild Eckhoff (Isachsen) holder båndet mens Bærums varaordfører Siw Wikan klipper snora. Byggeleder Anna Dalsøren Berg er stolt tilskuer. (Foto: Statens vegvesen)
Prosjektleder for E16 Sandvika-Skaret, May Bente Hiim Sindre, sa noen ord før snoren ble klippet. (Foto: Statens vegvesen)
Vi ser Hamangsletta og gangbrua i stål som har erstattet tre store betongbruer. Her gikk E16 før. (Foto: Statens vegvesen)
Her er Brynsveien og Ringeriksveien knyttet sammen i en rundkjøring. Med denne har Sandvika fått sin ringvei. (Foto: Statens vegvesen)
Åses vei. Her er Franzefossveien og Ringeriksveien knyttet sammen med to rundkjøringer. Bussen flyttes over på Ringeriksveien når Hamangtunnelen åpner. (Foto: Statens vegvesen)

Lokalveisystemet i Sandvika er åpnet

Dette er nærmest kronen på verket.

For et par dager siden kunne det nye lokalveisystemet i Sandvika åpnes. Det er bygd etter at den store E16-utbyggingen er ferdig.

– Det er ikke så mange år mange år siden E16 gikk gjennom Sandvika. Nå er et helt område forvandlet. E16 går i tunnel og et stort område er frigitt og Sandvika sentrum er utvidet, sier byggeleder Anna Dalsøren Berg i Vegvesenet til Veier24.

– Bærum har fått store muligheter for samfunnsutvikling, sier hun.

– Tidligere var det tre bruer som gikk over elva på Hamangsletta, to for E16 og en lokalvei. De dannet en barriere mellom Sandvika øst og Sandvika vest, i tillegg har nå Sandvika fått sin egen ringvei, sier hun. 

Les også

Forsiden akkurat nå