NYHETER

Lokal dominans i Engerdal

Fylkesveg 653 i Engerdal kommune vil bli oppgradert av en lokal entreprenør. Lavest av tre anbydere fra nordre Hedmark ligger John Galten fra Åmot, som vil ha 35,931 millioner kroner for jobben.

Dette bildet er tatt i mars. Da er vegstandarden fortsatt brukbar, men når tælen begynne å løsne, blir det mye verre. Telefonstolpen på høyre side er en av de mange som er fredet. (Foto: Google)
Dette bildet er tatt i mars. Da er vegstandarden fortsatt brukbar, men når tælen begynne å løsne, blir det mye verre. Telefonstolpen på høyre side er en av de mange som er fredet. (Foto: Google)
31. mai 2012 - 09:24

Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal ligger på andreplass med et anbud på 39,646 mill. Siste anbyder er Brødrene Harsjøen Entreprenørforretning fra Tynset med 46,529 mill.

Hele fylkesveg 653 skal utbedres. Den er 12 km lang og går mellom Engerdalssetra hvor den møter fylkesveg 26, og Sølenstua hvor den møter fylkesveg 217.

Vegen har grusdekke, grøftene er dårlige og det er også bæreevnen. Når det regner, blir det ofte hull i kjørebanen. I tæleløsningen er vegen delvis uframkommelig.

Hensikten med prosjektet er å utbedre og forsterke eksisterende veg og gi den fast dekke. Vegbredden skal være minst 6,5 meter. Nåværende trasé skal følges, men det blir mindre justeringer både i horisontal- og vertikalplanet.

Entreprenøren som får kontrakten må ta hensyn til vernete omgivelser - både naturlige og menneskeskapte. Deler av fylkesveg 653 går parallelt med Engeråa, som er en del av det vernete Trysilvassdraget. Langs den østlige delen av vegen er det ca. 100 telefonstolper som er vernet. De inngår i verneplanen for Telenors bygninger og installasjoner. Telefonstolpene står nært vegen på det meste av strekningen.

Innen 15. august 2014 må jobben være gjort. Prosjektet finansieres med fylkesvegmidler.

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.