Signeringen av avtaledokumentet ved Rainer-Helge Braun fra Statsbygg til venstre og Frank Jakobsen fra LNS Spitsbergen til høyre.
Signeringen av avtaledokumentet ved Rainer-Helge Braun fra Statsbygg til venstre og Frank Jakobsen fra LNS Spitsbergen til høyre. (Foto: Pressefoto)

LNS Spitsbergen har signert sin aller største kontrakt - skal bygge infrastruktur og vei på Svalbard

Skjer i forbindelse med at Statsbygg skal bygge nye boliger i Gruvedalen.

Flere snøskred har rammet Svalbard de seneste årene, noe som har resultert i boligmangel. Statsbygg fikk klarsignal for å bygge 60 nye boliger i Gruvedalen. Nå har LNS Spitsbergen fått jobben med å opparbeide infrastrukturen i forbindelse med boligbyggingen og har signert kontrakt med Statsbygg, melder selskapet selv i en pressemelding. 

Arbeidet omfatter omlegging av hovedvannledningen fra vanntårnet samt etablering og utvidelse av vei. I tillegg skal teknisk infrastruktur både legges frem og legges om. Kontrakten omfatter også fundamentarbeid for boligene.

Denne kontrakten er viktig for entreprenøren. Ordrebøkene er fulle for lang tid fremover. Administrerende direktør i LNS Spitsbergen, Frank Jakobsen, er fornøyd med at Statsbygg har valgt en lokal entreprenør. Dette gir store ringvirkninger for næringslivet på Svalbard, da LNSS bruker lokale underleverandører noe som bidrar til lokal verdiskapning.

Forsiden akkurat nå