DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Liten entreprenør utvider etter å ha kapret to driftskontrakter

Sæteråsen Maskin i Harstad omsatte for rundt 30 millioner kroner i 2020. Nå har firmaet sikret seg omsetning på over 120 millioner kroner over de neste fem årene.

Sæteråsen Maskin har lang erfaring med brøyting og vinterdrift i Harstad-området.
Sæteråsen Maskin har lang erfaring med brøyting og vinterdrift i Harstad-området. Foto: Sæteråsen Maskin
7. juni 2021 - 10:54

Firmaet har nemlig sikret seg både Hinnøykontrakten og Øyriketkontrakten for Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Driftskontrakt 5401 Hinnøy 2021-2026 omfatter deler av Harstad kommune og deler av Kvæfjord kommune. Veinettet er på drøye 154 kilometer, hvorav 13 kilometer er gang- og sykkelvei. Sæteråsen vant kontrakten med et tilbud på 82,7 millioner kroner.

Driftskontrakt som heter 5402 Øyriket 2021-2026 omfatter også deler av Harstad kommune: Øyene Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy. Veinettet er på nesten 55 kilometer. Firmaet fikk denne kontrakten med en pris på 38,3 millioner kroner.

Daglig leder Tord Bergersen i Sæteråsen Maskin. Foto: Sæteråsen Maskin

– Vi omsatte for rundt 30 millioner kroner i 2020, og har pr i dag 12 ansatte. Nå må vi nok utvide med tre til fem personer, forteller daglig leder Tord Bergersen i Sæteråsen Maskin til Veier24.

Firmaet har brøytet mye som underentreprenør, men ikke så mye for fylket eller Vegvesenet tidligere. Det har vært mye privat brøyting, og med en del store kunder, som sykehus, skoler og borettslag, samt mye kommunal vei.

– Vi inngår samarbeid med Transportsentralen i Harstad, slik at de skal ta seg av lastebilbrøytingen, forteller han.

Dette er altså de første fylkesveikontraktene som entreprenøren er inne på, og det er de fornøyd med.

– Vi har lenge savnet å kunne være med på å konkurrere om denne typen kontrakter. Nå er vi kommet dit at vi kan gjøre akkurat det, og størrelsen på kontraktene er overkommelig for små og mellomstore bedrifter, sier Bergersen.

Les også

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.