ASFALT

Lintec & Linnhoff etablerer seg i Norge med eget salgskontor for asfalt- og betongverk

Gjennom LLG Nordic ønsker de spesielt å nå markedet for små og mellomstore entreprenører.

Asfaltverket til Brani på Snarum er ankommet og vil bli bygget opp i løpet av mars.
Asfaltverket til Brani på Snarum er ankommet og vil bli bygget opp i løpet av mars.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. mars 2021 - 10:35

Lintec & Linnhoff blir dermed den første av de store internasjonale produsentene av asfalt- og betongverk som får en slik tilstedeværelse i Norge. Det er selskapet LLG Nordic som blir Lintec & Linnhoffs forlengede arm her til lands.

– De store produsentene av asfalt- og betongverk har alltid behandlet det relativt lille nordiske markedet ganske stemoderlig. Det gjelder særlig små og mellomstore kunder som bare trenger å kjøpe et eller to asfaltverk over flere år. Det er dette vi skal gjøre noe med, sier Roy Norum, styreleder i LLG Nordic.

Næringsminister Jan Christian Vestre delte ut prisen Norwegian Tech Award til Erik Holmen og Øystein Lintvedt fra Kongsberg Defence and Aerospace, som fikk prisen for luftvernsystemet Nasams.
Les også

Norwegian Tech Award: Jakter flere kandidater til prestisjepris

God erfaring fra asfaltbransjen

Roy Norum er styreleder i LLG Nordic.
Roy Norum er styreleder i LLG Nordic.

Norum og folkene bak LLG Nordic har tidligere vært involvert i en rekke selskaper i bransjen, inkludert Finsrud Asfalt, Eiker Asfaltproduksjon og Kito, og etablerte i den sammenhengen egen asfaltproduksjon i 2009 med basis i en Lintec & Linnhoff-løsning.

LLG Nordic har fått ansvaret med å representere Lintec & Linnhoff eksklusivt i både Norge og øvrige nordiske land, og har etablert seg sentralt på Vollen i Asker.

– En utenlandsk selger som flyr inn til Norge to ganger i året løser få eller ingen utfordringer for en asfaltentreprenør som har kjøpt eller ønsker et eget asfaltverk. Investerer man derimot i et asfalt- eller betonganlegg fra Lintec & Linnhoff får man lokal tilstedeværelse og oppfølging med på kjøpet, som vil gi økt trygghet rundt en slik betydelig investering, sier Roy Norum.

Hurtigladeren kan trekkes med personbil.
Les også

Suksess med batterihengere: Lager «nødladere på hjul»

Containerbaserte moduler

Lintec & Linnhoff er en global markedsleder innenfor asfalt- og betongverk, og har bygd seg opp basert på høy kvalitet, innovative løsninger, miljøfokus for reduksjon av CO2-avtrykk og et modulbasert (standard containere) som gjør både oppbygging, drift og eventuell flytting av verkene relativt enkelt å håndtere.

Lintec & Linnhoff har vært pionér på lavtemperatur asfaltproduksjon (LTA), og resirkulering av brukt asfalt for å drive frem så miljøvennlige løsninger som asfaltproduksjon overhode kan bli.

– Siden vi kan følge opp kundene våre fra i Norge fremfor fra utlandet, er jeg ganske sikker på at vi både kan og vil tilby mer konkurransedyktige priser enn konkurrentene, sier Norum.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen påpeker at det ikke er en umiddelbar fare for krig.
Les også

– Vi bør være bekymret

Norsk asfaltverk under bygging

På Snarum Pukkverk i Vikersund, for asfaltentreprenøren Brani, sammenstilles i dag et av Norges mest miljøvennlige asfaltverk. Lokaliseringen på Snarum styrkes ved at den store forekomsten av svært høy kvalitet tilslagsmateriale har vist seg eksemplarisk for betong- og asfaltproduksjon, med gode mølleverdier og super vedheft.

Det nye asfaltverket, som er av typen Lintec CSE 3000, vil kunne produsere opptil 200 tonn asfalt per time, med tre tonns mixer og 350 tonn lagersiloer for ferdigprodusert masse.  

Anlegget har integrert skumanlegg for produksjon av lavtemperaturasfalt (LTA). En fullverdig LTA-enhet gjør at anlegget kan produsere lavtemperaturasfalt, med 35-40 grader lavere produksjonstemperatur enn tradisjonell hot-mix asfalt. Det byr lavere energiforbruk og utslipp samt bedre arbeidsmiljø for asfaltarbeidere.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.