Den karakteristiske Nordhordlandsbrua ligger selvfølgelig i området den er oppkalt etter. Lemminkäinen overtar kanskje ansvaret for driften av riks- og fylkesveger i området. (Foto: Google)
Den karakteristiske Nordhordlandsbrua ligger selvfølgelig i området den er oppkalt etter. Lemminkäinen overtar kanskje ansvaret for driften av riks- og fylkesveger i området. (Foto: Google) (Foto: Google)

Lemminkäinen leder i Nordhordland

Fem entreprenører vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av vegene i området Nordhordland de kommende fem årene. Lemminkäinen ligger an til å overta kontrakten med et anbud å 253,7 millioner kroner.

NCC Roads, som har driftskontrakten i inneværende periode, ligger på andreplass med 264,4 mill. Veidekke følger like etter med 267,4 mill.

De to siste anbyderne kan neppe gjøre seg store forhåpninger om kontrakt. E. Opedal & Sønner vil ha 340 mill., mens Mesta vil ha 344,9 mill.

Området omfatter kommunene Austrheim, Fedje, Lindås, Masfjorden, Meland, Radøy og en del av Bergen i Hordaland, pluss Gulen og en del av Høyanger i Sogn og Fjordane.

96,1 km riksveg, 723,2 km fylkesveg og 32,5 km gang/sykkelveg finnes i området Nordhordland.

Kontrakten gjelder i fem år fra 1. september med opsjon på et års forlengelse.

 

Forsiden akkurat nå