Ledig toppjobb i vegbyråkratiet

Jobben som avdelingsdirektør i vegseksjonen i Samferdselsdepertementet er ledig. Herfra styres både Statens vegvesen og Nye Veier AS.

Her i Akersgata 59 i Oslo holder Samferdselsdepartementet til.
Her i Akersgata 59 i Oslo holder Samferdselsdepartementet til. Jarle Skoglund
13. nov. 2017 - 12:12

Det er gjennom denne stillingen at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og hans politiske ledelse får satt politikken ut i praktisk handling. Vedkommende som tilsettes vil få ansvaret for etatsstyringen av Statens vegvesen og Vegtilsynet, samt eierstyringen av Nye Veier AS. Til stillingen ligger også det overordnede budsjettansvaret for det statlige engasjementet innenfor vegsektoren.

Vegseksjonen består av 15 medarbeidere, og er en av tre seksjoner; veg-, by- og trafikksikkerhetsavdelingen. 

Eksepedisjonssjef Anders Buttedahl vil bli avdelingsdirektørens overordnede i Samferdselsdepartementet. Han karakteriserer dette som en veldig spennende jobb.

-Ja, dette må vel kunne karakteriseres som en svært spennende stilling for den rette personen. Avdelingsdirektøren for vegseksjonen får ansvaret for styringen av viktige etater som Statens vegvesen og Vegtilsynet, og avtalene og eierskapet i Nye Veier. 

Bilde:

Buttedahl ønsker ikke å si noe mer enn det som står i utlysningsteksten om hvilken bakgrunn mulige kandidater bør ha, annet enn at man bør kjenne byråkratiet godt.

Stillingen blir ledig etter at Ola Brattegard etter eget ønske går over til en annen stilling i departementet.

Søknadsfristen for stillingen er satt til 30. november.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.