Mesta leder kampen om en driftskontrakt for veger i spektakulære omgivelser. Dette er fylkesveg 63 i Rauma kommune, bedre kjent som Trollstigvegen. (Foto: Google)
Mesta leder kampen om en driftskontrakt for veger i spektakulære omgivelser. Dette er fylkesveg 63 i Rauma kommune, bedre kjent som Trollstigvegen. (Foto: Google)

Ledelse til Risa og Mesta

Risa og Mesta leder kampen om hver sin driftskontrakt for Vegvesenet. Risa vil ha 155,8 millioner kroner området Flekkefjord i neste fem-årsperiode. Mesta vil ha 56,3 millioner for området Åndalsnes.

Området Flekkefjord omfatter kommunene Farsund og Lyngdal og deler av Flekkefjord, Hægebostad, Kvinesdal og Lindesnes. Alle kommunene ligger i Vest-Agder.

Den som får kontrakten, får ansvar for drift og vedlikehold av 19,3 km riksveg, 595,4 km fylkesveg og 23,8 km gang/sykkelveg. Strekningen Handeland-Feda på E 39 inngår ikke i kontrakten fordi det er et OPS-prosjekt hvor utbyggeren har ansvar for drift og vedlikehold i 25 år etter ferdigstillelse.

Det nest laveste anbudet på driftskontrakten er gitt av Lemminkäinen. Det er på 162,7 mill. Mesta er nr. tre med 198,4 mill.

Øvrige anbydere er Veidekke (210 mill.) og TT Anlegg (214,7 mill.).

Risa har driftskontrakten i inneværende fem-årsperiode.

Området Åndalsnes omfatter Rauma kommune og deler av Norddal og Lesja. De to første ligger i Møre og Romsdal, den siste i Oppland.

I området er det 72,1 km riksveg, 46,2 km fylkesveg og 7,2 km gang/sykkelveg.

J. M. Moen Anlegg fra Åndalsnes har gitt et anbud på 64 mill. for dette området. Det holder til andreplass. Deretter følger Veidekke (69,9 mill.) og Lesja Bulldozerlag (74,6 mill.).

Driftskontraktene gjelder fra 1. september i år til 31. august 2018.

 

Forsiden akkurat nå