Mange er interessert i Norges nordligste brøytekontrakt. Bildet viser to av sjåførene og bilene som brøyter for Veidekke foran den kjente Nordkappgloben.
Mange er interessert i Norges nordligste brøytekontrakt. Bildet viser to av sjåførene og bilene som brøyter for Veidekke foran den kjente Nordkappgloben. (Bilde: Trond Trondsen)

Lave priser på driftskontrakt for Nordkapp

Anbudene på driftskontrakten for Nordkapp i neste fem-årsperiode tyder på liten prisstigning lengst nord. Presis Veidrift vil ha 208,1 millioner kroner for jobben, bare 1,7 prosent mer enn kontrakten for inneværende periode.

- Den laveste prisen er overraskende, og kanskje litt betenkelig, sier byggeleder for kontrakten, Torkjell Johnsen.

Det er Veidekke som fikk driftskontrakten for området Nordkapp for fem år siden. Den gangen var kontraktsummen 204,6 millioner.

Konkurransen har blitt atskillig skarpere siden sist. I 2011 var Mesta den eneste konkurrenten til Veidekke med et anbud på hele 280 millioner. Nå er det fem anbydere. Fire av dem ligger langt over Presis Veidrift, men langt under Mestas anbud fra forrige gang.

Veidekke holder andreplassen med 244,9 mill. De øvrige følger tett bak. Anlegg Nord vil ha 245 mill., Mesta 248,5 mill. og Svevia 252,7 mill.

Det aktuelle området omfatter kommunene Nordkapp og Måsøy, Porsanger kommune vest for Porsangerfjorden og en liten del av Kvalsund.

I området er det 196,9 km riksveg, 150,9 km fylkesveg og 3,9 km gang/sykkelveg som skal drives og vedlikeholdes fra 1. september i år til 31. august 2021.

Forsiden akkurat nå