Lave anbud på driftskontrakt i Alta

Anlegg Nord fra Alta vil ha 45,6 millioner kroner for driftskontrakten for hjemkommunen og tre andre kommuner i Finnmark. Laveste anbud på tilsvarende jobb i forrige periode var 49,3 millioner, selv om oppgaven var mindre omfattende.

Anlegg Nord har gitt et lavt anbud på driftskontrakten for kommunene Alta, Hasvik, Kautokeino og Loppa.  Bildet er fra fylkesveg 882 gjennom kommunesentret i Hasvik.
Anlegg Nord har gitt et lavt anbud på driftskontrakten for kommunene Alta, Hasvik, Kautokeino og Loppa. Bildet er fra fylkesveg 882 gjennom kommunesentret i Hasvik. Bilde: Google
21. feb. 2017 - 00:48

Oppdraget som har vært ute på anbud gjelder området Alta. Foruten kommunen det er oppkalt etter, omfatter det Hasvik, Kautokeino og Loppa.

Det er ikke bare det laveste anbudet som har blitt billigere siden forrige utlysning. Gjennomsnittet for de tre laveste anbudene har gått ned fra 56,1 til 52,2 millioner.

Det er flere grunner til å vente at prisutviklingen skulle gå i motsatt retning. Den nåværende driftskontrakten gjelder for fire år, den neste gjelder for fem år, og den omfatter mer grøntskjøtsel enn den forrige. Dessuten har konsumprisindeksen steget med 10 prosent de fire siste årene. Likevel er det laveste anbudet 7,5 prosent lavere enn sist.

Veidekke har gitt det nest laveste anbudet. Det er på 52,7 mill. De øvrige anbyderne er Brødrene Thomassen fra Alta (58,2 mill.), Mesta (60,9 mill.) og NCC (62,4 mill.).

I området er det 338,5 km riksveg, 245,4 km fylkesveg og 31,7 km gang/sykkelveg.
Driftskontrakten omfatter ikke vinterdrift. Det er satt ut på egne entrepriser.

Det har også vært anbudsåpning for et oppdrag som gjelder grøntskjøtsel og oppsetting av brøytestikker i de samme fire kommunene. Denne kontrakten ser også ut til å gå til en lokal entreprenør. Brødrene Thomassen leder med et anbud på 11,313 mill. Av fire andre som har gitt anbud er det bare NCC som er  i nærheten med 14,989 mill.

Forrige gang dette oppdraget ble utlyst, omfattet det skjøtsel av alt grøntanlegg langs vegene. Nå er skjøtsel av plener tatt ut og overført til driftskontrakten.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.