Utestengt: Vegvesenet hadde ikke tid til å vente på berging av den latviske traileren.   Foto: Erik Jenssen
Utestengt: Vegvesenet hadde ikke tid til å vente på berging av den latviske traileren. Foto: Erik Jenssen (Foto: Erik Jenssen)

Langdryg bilberging i Lofoten

Statens Vegvesen tok seg ikke tid til å vente på berging av det latviske vogntoget, og fikk opp autovernet mens bilen ennå ligger i grøfta.

- Vi måtte ivareta trafikksikkerheten for de som er på vegen, og ikke de som ligger utenfor, sier byggeleder for vedlikeholdet i Lofoten, John Roger Sørvang.

Den latviske traileren kjørte ut av E10 i Budalsvika helt øst i Lofoten fredag 9. februar, og mandag var nytt autovern satt opp.

 

Mobilkran må til

Han medgir at det ser noe spesielt ut med normaltilstand etablert mens havaristen fortsatt står i fjæra, men sier at de ikke hadde noe valg da det ble klart at det ville ta sin tid å få fjernet ulykkesbilen.
- På slike farlige steder er vi forpliktet til å reetablere rekkverk raskt. Alternativet ville blitt et midlertidig rekkverk som det ville blitt merarbeid å skifte ut med et fast. Vi regner med at bilen uansett må løftes opp med mobilkran, så om den må løftes 70 centimeter høyere enn man ellers ville måtte gjort, så har det ingen konsekvens, sier Sørvang.

 

Fikk fart på seg

Teknisk sjef i Hadsel kommune, Øyvind Skjørholm har gitt selskapet frist til fredag 15. februar, men han gir selskapet en sjanse til å rydde opp selv før kommunen bestiller berging for eiers regning.
- Vi opplevde ikke at det skjedde så mye i saken før vi begynte å legge press på dem og informere om konsekvensene. Deretter opplevde vi et taktskifte, og deretter har selskapet tatt ansvar. Vi regner med at de kan være i gang med bergingen fredag eller lørdag denne uken, sier Skjørholm.

Forsiden akkurat nå